Evenimentul ZileiInternationalRomânii din Marea Britanie care au stat la coadă să voteze la europarlamentare, batjocoriți de englezi. Comentarii rasiste la o fotografie din Leicester

Românii din Marea Britanie care au stat la coadă să voteze la europarlamentare, batjocoriți de englezi. Comentarii rasiste la o fotografie din Leicester

Românii din Marea Britanie care au stat la coadă să voteze la europarlamentare, batjocoriți de englezi. Comentarii rasiste la o fotografie din Leicester
După alegerile europarlamentare, când mii de români au stat la cozi uriașe în fața secțiilor de peste hotare, au apărut și atacuri de joasă speță la adresa acestora. Exemplul prezentat aici este din Marea Britanie.

„Probabil credeau că este coadă la ajutoare sociale”, este unul dintre comentariile postate pe o pagină de Facebook care se intitulează National English Unity, așa cum arată publicația electronică de limba română www.ziarulromanesc.net. 

Pe respectiva pagină fusese postată coada uriașă de români care așteptau să voteze în fața secției orașul Leicester.

La scurt timp după apariția fotografiei, notează sursa citată, numeroase comentarii ale britanicilor i-au umilit în fel și chip pe români.

„Nu aveți dreptul să votați!”, a scris altcineva, referindu-se la posibilitatea ca românii să își exprime opțiunea și în cadrul alegerilor din Marea Britanie.

„Credeam că așteaptă la coadă la feribotul din Dover”, a venit altă remarcă la fel de sarcastică.

„Nu au altceva de făcut”, a sărit altul. „Lucrează careva din acești oameni? Au tot timpul din lume să stea să voteze?”, a vdenit și răspunsul, la fel de batjocoritor, din partea altui internaut. 

 


Accesează: