Evenimentul Zilei > Actualitate > Românii care nu s-au vaccinat ar putea fi afectați de această măsură discutată de Executiv. Restricția se aplică în weekend-uri
Românii care nu s-au vaccinat ar putea fi afectați de această măsură discutată de Executiv. Restricția se aplică în weekend-uri

Românii care nu s-au vaccinat ar putea fi afectați de această măsură discutată de Executiv. Restricția se aplică în weekend-uri

Executivul discută adoptarea mai multor restricții care să-i vizeze pe românii ce nu vor să participe la campania de vaccinare. Limitarea prezenței la mall ar putea fi adoptată.

Guvernanții încearcă să adopte diferite măsuri pentru a convinge tot mai mulți români sceptici să participe la campania de vaccinare împotriva coronavirusului. Vicepremierul Dan Barna a anunțat, vineri, că în discuție a fost adusă și o restricție ce ține de libera circulație la mall. Astfel, persoanele care nu s-au imunizat nu ar mai putea ajunge în locurile respective sâmbăta și duminica.

Măsura restricționării prezenței la mall, discutată în coaliția de guvernare

„Am discutat chiar în ședința de coaliție acest subiect. Sunt două tipuri de măsuri: de încurajare a vaccinării, dar și pentru cadre medicale, pentru accesul la servicii neesențiale, să fie condiționată de vaccinare.

Mersul la mall în weekend, de pildă, să fie condiționat de vaccinare. Gândim toate variantele să convingem oamenii din mediul rural să mergem să se vaccineze. Se discută diverse variante de vauchere, stimulente, bonuri, tichete, nu bani direct. S-a discutat și posibilitatea unei loterii în utilaje agricole”, a declarat Dan Barna.

Dan Barna și-ar fi dorit vaccinare obligatorie

Liderul USR vorbea săptămâna trecută despre măsuri radicale, vaccinarea obligatorie pe care el ar impune-o, dacă ar fi posibil. Nu există, şi eu spun din păcate, posibilitatea vaccinării obligatorii, dar e o chestiune pe care o înţeleg şi o respect, dar măsuri ferme prin care vaccinarea să fie încurajată le susţin pentru că e soluţia prin care putem cu toţii să ne asigurăm că nu vom ajunge din nou în situaţiile neplăcute pe care le-am trăit anul trecut.

În ceea ce priveşte vaccinarea, orice măsură, oricât de fermă este, o susţin cu toată convingerea. Adică chiar cred că ar fi trebuit să avem măsuri mult mai ferme în ceea ce înseamnă vaccinarea, în sensul de acces limitat la evenimente, nici măcar pe partea cu teste, ci doar persoane vaccinate, tocmai pentru a încuraja vaccinarea, pentru că da, vorbim de perspectiva unui val patru, care vedem că în multe ţări din lume este deja activ, vorbim de o tulpină care răspunde la vaccin – şi asta e foarte bine – dar pentru asta trebuie să fii vaccinat”, spunea Barna.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News