Campionatul European va avea loc în perioada 13-19 aprilie, la Montpellier (Franța), iar ediția acestui turneu final nu are programat și concursul pe echipe.

Iridon și Jurcă, mezinele lotului

Cei doi tehnicieni au stabilit lotul României în urma întreceriiamicale dintre România și Israel, de la Izvorani, urmând ca gimnastele Larisa Iordache (19 ani), Diana Bulimar (18), Andreea Iridon (15) și Laura Jurcă (15) să atace podiumul la competiția continentală din Hexagon. Cele patru sportive vor concura la această ediție a Europeanului la individual compus și pe cele patru aparate, însă lotul alcătuit de Bellu și Bitang poate suferi schimbări în funcție de forma sportivă și cea de sănătate a „tricolorelor”.

Indiscutabil, Larisa Iordache va fi liderul echipei noastre, după ce la CE de anul trecut, de la Sofia, a cucerit de două ori medalia de aur, cu echipa și la sol, un argint la bârnă și bronz la sărituri. Bulimar este, alături de Larisa, una dintre gimnastele cu experiență ale României, în timp ce Iridon și Jurcă abia fac saltul către lotul de senioare.