România s-a clasat pe primul loc la Campionatul Balcanic de culturism și fitness. Sportivii români au câștigat 43 de medalii

România s-a clasat pe primul loc la Campionatul Balcanic de culturism și fitness. Sportivii români au câștigat 43 de medalii Sursă foto: Federația Română de Culturism și Fitness

Sportivii români care au participat la Campionatul Balcanic de culturism și fitness de la Skopje s-au întors în țară cu nu mai puțin de 43 de medalii. Sportivii s-au clasat de 16 ori pe prima treaptă a podiumului.

Sportivii care reprezintă România la competițiile internaționale de culturism și fitness au înregistrat mari performanțe la Campionatul Balcanic de la Skopje, Mecedonia de Nord. România se află pe primul loc la această competiție, unde au mai participat și alte 10 țării. Tricolorii au obținut în urma participării 16 medalii de aur, 13 medalii de argint și 14 medalii de bronz. Acest lucru înseamnă că România s-a clasat de 43 de ori pe podium.

Președintele Federației Române de Culturism și Fitness, Gabriel Toncean, a fost foarte fericit la finalul competiției și a declarat că anul 2023 a fost al României. „Tocmai am trecut cu brio de prima competiție internațională. Din zece țări participante la Campionatul Balcanic din Skopje, Macedonia de Nord, sportivii noștri au fost cei mai buni. Lotul Național al României a dovedit că 2023 va fi anul nostru!“, a declarat Toncean.

Campionatul European Universitar de culturism și fitness de la Cluj

Pe lângă faptul că România a obținut cea mai bună clasare la Campionatul Balcanic din Mecedonia de Nord, țara noastră a găzduit și unul dintre cele mai importante competiții din lumea culturismului. Este vorba de Campionatul European Universitar, care a fost organizat la Cluj. Sportivii români au obținut și la această competiție rezultate notabile. La categoria Men’s Physique Open, românii au avut următorul bilanț:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Locul 1- Raul Săpătaru,
  • Locul 2 - Robert Mihai Frățilă,
  • Locul 3 - Adrian Mihai Rosoga,
  • Locul 5 - Florin Cristian Mănăstireanu
  • Locul 6 - Laurențiu Minciu

În plus, și sportivele din România s-au clasat pe poziții importante:

  • Ilinca Chirilă, locul 1, la Women's Bikini Fitness Open,
  • Mădălina Diana Stanca, locul 2, la Women's Bikini Fitness Open.

Robert Frățilă a spus, la finalul competiției, că s-a simțit onorat să facă parte din echipa Federației Române de Culturism și Fitness, „Am fost onorat să intru în competiție alături de alți sportivi talentați. M-am clasat pe locul 2 la categoria Men’s Physique, chiar dacă aceasta nu este categoria mea principală, este o performanță de care sunt mândru”, a spus sportivul român.