Editura Evenimentul si Capital

ROMÂNIA LUI CRISTOIU: O urgenţă de interes naţional: Formarea Opoziţiei Unite!

14-04/ssss-465x390
Autor: | | 132 Comentarii | 7454 Vizualizari

Potrivit înţelegerii cu Rareş Bogdan, sînt prezent în studio doar joi seara, la analiza săptămînii, întocmită împreună cu moderatorul, de la 22 la 23.

Cînd sînt mai mulţi în studio – potrivit aceleiaşi înţelegeri – intervin de acasă din bibliotecă, graţie unei camere de luat vederi trimise de televiziune. Sînt prea bătrîn pentru a-mi mai putea permite să mă consum în hărţuielile din studio. Am făcut asta timp de vreo 15 ani. Cred că am şi eu dreptul să-mi menajez nervii, mai ales că, spre deosebire de alte vremuri, politrucii de azi, vin la o dezbatere tv cu ideile, ba chiar și cu virgulele dictate de Biroul de presă al Partidului, condus de regulă de un jurnalist ratat din naștere.

Aparent stînjenitoare (nu văd feţele celor din studio), intervenţia de acasă are pentru mine un mare avantaj. Îi pot asculta în cască pe cei din studio fără să-i văd. În absenţa imaginii perturbatoare, mă pot concentra exclusiv pe spusele lor.

Marţi, 8 aprilie 2014, emisiunea la care eu am fost prezent de la distanţă a fost dedicată unui fenomen de o gravitate absolută, un veritabil atentat la Siguranţa naţională:

Fărîmiţarea statului unitar România în judeţe-stat aflate de ani întregi la cheremul baronilor locali.

Dintre cei prezenţi marţi seara în studioul Realității mi-a plăcut Ludovic Orban. Mai ales cînd l-a executat în direct pe Baronul de Vrancea. Într-adevăr, Piaţa Unirii din Focşani, în care s-au băgat sume imense, e un dezastru. Fireşte că rîtanul PSD minţea cu neruşinare susţinînd că el n-are nici o legătură cu Piaţa. Păi la Focşani Marian Oprişan îşi vîră nasul pînă şi-n felul cum le cresc junelor părul pubian. Îşi imaginează cineva că Piaţa Unirii, locul în care Victor Ponta vine să fie aplaudat contracost, a putut rămîne în afara afacerilor lui Marian Oprişan?

Încîntarea faţă de prestaţia lui Ludovic Orban mi-a fost rapid strepezită de uluirea provocată de prestaţia lui Cătălin Predoiu.

Într-o emisiune în care se discuta pericolul întruchipat de declaraţiile iresponsabile ale lui Victor Ponta - declarații prin care arestații preventiv pentru corupție flagrantă sînt comparaţi cu martirii Revoluţiei din decembrie 1989 – prim vicepreşedintele PDL, candidatul la preşedinţie al acestui partid, n-avea alt scop al vieţii sale în platou decît să-l contreze pe Ludovic Orban.

Adversarul lui Cătălin Predoiu nu era Partidul-Stat PSD, ci PNL, partid din Opoziție.

Nu e prima oară cînd talk-show-urile sînt scenele în care liderii PDL se ţin de atacuri la adresa celorlalte partide din Opoziţie.

Această poziţie, asumată de conducerea partidului cu pocnete din dește de entuziasm, izvorăşte din fudulia neghioabă că el, PDL-ul, e singurul partid de Opoziţie din România.

Celelalte nu fac parte din Opoziţie.

De aceea, celelalte partide – PNL mai ales - sînt mai criticate de PDL decît partidul de la Putere: PSD.

Desigur, poziţia aceasta absurdă – PDL a coborît în Parlament la nivelul unui partid de mîna a paişpea - îşi are explicaţia în bătălia dintre partidele de Opoziţie pentru electoratul anti-PSD.

Fiind vorba de mai multe partide care-şi împart un segment de electorat, în timp ce PSD rîgîie de plăcere ca singur doritor pe un alt segment, formaţiunile din Opoziţie se văd nevoite să-şi ia una alteia alegătorii.

El este romanul cu cea mai are PENSIE din tara! Suma URIASA pe care o primeste de la stat in fiecare luna

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Opinii EVZ

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI