Intitulată „Living in a Ghost Town”, melodia a fost înregistrată parţial în izolare, în contextul pandemiei de coronavirus.Piesa este însoţită de un videoclip în care pot fi văzute imagini cu străzi şi staţii pustii din Londra, Los Angeles, Kyoto şi alte oraşe.

Mick Jagger a explicat că Stones erau în studio, înregistrând niște melodii noi înainte de izolare şi a fost o piesă care ni s-a părut că ar rezona cu vremurile în care trăim.  „Am lucrat la ea din izolare. Iat-o… sperăm să vă placă”, a spus acesta, într-un comunicat de presă.

Chitaristul Keith Richards a declarat că piesa fusese creată iniţial pentru un nou album însă, după ce situaţia a evoluat, „Mick şi cu mine am decis-o că trebuie făcută chiar acum”. La rândul său, Charlie Watts a spus  că i-a făcut plăcere să lucreze la această piesă.

Trupa a precizat că a început să înregistreze această piesă în Los Angeles, în 2019. Ulterior, pe măsură ce restricţiile impuse în contextul pandemiei au început să ia amploare în întreaga lume, au ajustat o parte din versuri şi au adăugat unele elemente noi.