Evenimentul Zilei > Politica > Rocadă în PNL? Teoria care răstoarnă jocul politic. „Rareș Bogdan premier”
Rocadă în PNL? Teoria care răstoarnă jocul politic. „Rareș Bogdan premier”

Rocadă în PNL? Teoria care răstoarnă jocul politic. „Rareș Bogdan premier”

În opinia analistul politic Ion Cristoiu, PNL are nevoie de o candidatură spectaculoasă ca să câștige Primăria Capitalei.

El a susținut, în cadrul unei emisiuni televizate, că ar fi necesară candidatura lui Ludovic Orban pentru ca liberalii ca să aibă șanse în fața lui Nicușor Dan la PMB. Mai mult, analistul consideră că premier ar putea ajunge prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan.

„Sunt argumente politice solide (pentru candidatura lui Orban la locale). La ora actuală marea problemă a PNL la locale este USR. Principala bătalie care se va duce va fi Primăria Bucureștiului, câștigarea primăriei de un partid va avea un efect devastator, uriaș, asupra întregului mediu politic. PNL are o problemă, trebuie să îl contracareze pe Nicusor Dan, care nu poate fi contracarat decât printr-o candidatură spectaculoasă de genul Ludovic Orban.
Orban și-a dorit întotdeauna această postură de primar, a și candidat.

Funcția de primar e mult mai sigură decât cea de premier, pentru că 4 ani e foarte greu de presupus că vei pica. Ai o sumă uriașă de bani la dispoziție. Și o imagine mediatică foarte puternică. Este o trambulină pentru funcția de Președinte mult mai mare decât cea de premier. Cred că se va face o rocadă, Rareș Bogdan premier”, a conchis Ion Cristoiu, potrivit RomâniaTV.