În urma presiunilor primarilor liberali, în ședința Biroului Județean, joi seara, Robu și-a depus demisia. În plus, el a anunțat că nu va mai candida la Primăria Timișoara în 2020.

Reamintim că după scorul dezastruos obținut de PNL în fața PSD la alegerile de duminică, Robu cerea, de fațadă, demisia tuturor liderilor filialelor unde liberalii au obșinut sub 30% din voturi. În sinea lui nu intențșiona sî demisioneze decât dacă, eventual, se lua o decizie îăn bloc, astfel că a avut nevoie de ”ajutor” pentru a lăsa liberă funcția.

Primul care i-a cerut demisia a fost edilul din comuna Dudeștii Noi, Alin Nica, unul din tinerii liberali extrem de bine văzut în comunitate. A urmat aceeași cerere din partea fostului secretar general al PNL Timiș, Marian-Constantin Vasile, unul din cei care i-au fost foarte apropiați lui Robu, apoi  primarul din Sânnicolau Mare, fostul PDL-ist Dănuț Groza, a cerut același lucru.

Odată cu Robu, au demisionat din conducerea filialei Dan Popa, care era prim-vicepreședinte coordonator, dar și viceprimarul liberal, Dan Diaconu, care deținea șefia organizației municipale a partidului. Săptămâna viitoare urmează să se stabilească o conducere interimară a filialei Timiș a PNL, care va fi activă până la următoarele alegeri.  (Sursa foto: Adrian Pîclișan)