Din cele 58 de amendamente la Buget depuse de parlamentarul Robert Turcescu, cele mai multe vizând reparații, dotari și modernizări în școlile din zonele rurale, niciunul nu a fost acceptat, potrivit lui Robert Turcescu.  El a remarcat că, spre deosebire de opoziție, a cărei solidarizare o apreciază, “parlamentarii PSD-ALDE s-au comportat ca o turmă, nu au depus amendamente la Buget”. Soluția pentru obținerea de fonduri pentru investiții în localități ar fi Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL2) al Ministerului Dezvoltării

 Primarii pot depune astfel la Ministerul Dezvoltării cereri pentru finanțarea unor obiective de investiții. Apelul lui Robert Turcescu este ca primarii să completeze în timp cât mai scurt fișele de finanțare.“Unii dintre primarii cu care am discutat nu știau că pot accesa fonduri  prin PNDL. Trebuie doar să aibă stabilite obiectivele de investiții. Bani sunt”, a explicat Robert Turcescu, într-o conferință de presă, la Constanța.  Documentația necesară pentru completarea cererilor sunt pe site-ul Ministerului Dezvoltării și “ar trebui depuse în 30 de zile”.

În altă ordine de idei, grupul parlamentarilor PMP pregătește un proiect de lege prin care patronii tuturor imobilelor care, prin lege, trebuie să aibă aviz de securitate la incediu vor fi obligați să pună la loc vizibil  un afiș în care să menționeze:”Acest local nu are aviz ISU””, pentru ca populația să decidă în cunoștință de cauză dacă intră, sau nu. Patronii care nu se vor conforma vor fi sancționați. Robert Turcescu s-a arătat “șocat” de răspunsul ISU Dobrogea care, la cererea lui, l-a informat că în județul Constanța sunt înregistrate doar 15 obiective din categoria “cluburi” și unul din categoria “discoteci”.