Robert Kennedy Jr. spune că "primul instinct" al tatălui său a fost că CIA l-a ucis pe JFK

Robert Kennedy Jr. spune că "primul instinct" al tatălui său a fost că CIA l-a ucis pe JFK Robert Kennedy jr. sursa: Instagram

JFK, sau John Fitzgerald Kennedy, a fost cel de-al 35-lea președinte al Statelor Unite ale Americii, care a fost în această funcție din 1961 până în 1963. Mandatul lui Kennedy a fost întrerupt de asasinarea sa în noiembrie 1963 în Dallas, Texas, ceea ce a dus la un șoc național și internațional.

Robert Kennedy Jr, care și-a lansat candidatura cu șanse mari la nominalizarea democrată pentru alegerile prezidențiale, a declarat public că "primul instinct" al tatălui său a fost că CIA l-a ucis pe fostul președinte John F. Kennedy.

Kennedy Jr. a declarat că primul telefon pe care tatăl său, fostul procuror general Robert F. Kennedy, l-a dat după ce a aflat că unchiul său a fost împușcat, a fost către un ofițer al CIA.

Robert Kennedy Jr. este un avocat și activist american, cunoscut în special pentru apărarea mediului și a drepturilor animalelor. El este, de asemenea, membru al celebrei familii Kennedy, fiind fiul lui Robert F. Kennedy, fratele lui JFK, fost procuror general al SUA și senator, și nepotul fostului președinte John F. Kennedy. În afară de activitățile sale de protecție a mediului, Robert Kennedy Jr. este și un avocat cunoscut, specializat în dreptul mediului și în litigii împotriva companiilor care poluează mediul înconjurător.

Ne puteți urmări și pe Google News

Robert Kennedy a acuzat CIA

"Tatăl meu l-a întrebat: "Oamenii tăi au făcut asta?"". a declarat Kennedy Jr. luni, la emisiunea "Hannity" de la Fox News.  "Următorul său apel a fost către [Enrique Ruiz-Williams], care a fost unul dintre liderii cubanezi din Golful Porcilor și care a rămas foarte, foarte apropiat de familia noastră și de tatăl meu", a continuat el. "Tatăl meu i-a pus aceeași întrebare".

Kennedy Jr. a spus că tatăl său l-a sunat apoi pe John McCone, șeful CIA, și l-a rugat să vină la casa familiei. "Când m-am întors acasă [de la] Sidwell Friends School, tatăl meu se plimba prin curte cu John McCone, iar tatăl meu îi punea aceeași întrebare: "Au fost oamenii noștri cei care i-au făcut asta fratelui meu?", a spus el. "Primul instinct al tatălui meu a fost că agenția l-a ucis pe fratele său”, scrie publicația The Hill.

Candidatul democrat la președinție și-a exprimat recent sprijinul pentru teoria conspirației conform căreia CIA l-a ucis pe Kennedy, o acuzație pe care agenția a negat-o în mod repetat. "Există dovezi copleșitoare că CIA a fost implicată în uciderea sa", a declarat Kennedy într-un interviu acordat duminică gazdei unui talk-show radiofonic John Catsimatidis. "Cred că este dincolo de orice îndoială rezonabilă în acest moment".

Asasinarea lui JFK, prilej de speculații

Asasinarea lui Kennedy a alimentat nenumărate teorii ale conspirației în ultimii 60 de ani, în special după ce o comisie a Camerei Reprezentanților din 1979 a sugerat că este probabil să fi existat cel puțin doi oameni care au tras asupra președintelui SUA, dar și alți complici în complotul casre a dus la moartea sa.

Asasinarea lui JFK a fost investigată de Comisia Warren, numită după președintele Curții Supreme de atunci, Earl Warren, care a fost însărcinată cu examinarea tuturor aspectelor crimei. Comisia a concluzionat că asasin principal a fost Lee Harvey Oswald, un fost militar, dar care a fost arestat și ucis în timpul detenției de către Jack Ruby, un operator de nightclub din Dallas.

Deși Comisia Warren a considerat că Oswald a acționat singur și fără ajutorul altor persoane sau organizații, teoriile conspirației au persistat și până astăzi, sugerând că asasinarea lui JFK a fost orchestrată de un grup de persoane influente și puternice. Deși nicio altă teorie a conspirației nu a putut fi confirmată oficial, asasinarea lui JFK a rămas un subiect de dezbatere și de interes public până în prezent.