Evenimentul Zilei > Actualitate > Aproape 60 de universități mari la RIUF 2014, târg de educație care se deschide la începutul lui octombrie la București
Aproape 60 de universități mari la RIUF 2014, târg de educație care se deschide la începutul lui octombrie la București

Aproape 60 de universități mari la RIUF 2014, târg de educație care se deschide la începutul lui octombrie la București

Unul dintre cele mai mari evenimente educaționale de la noi va avea loc pe 4 și 5 octombrie la București. Și-au anunțat prezența zeci de universități din lume, școli de limbi străine și ONG-uri.

RIUF (Romanian International University Fair) revine în toamnă în trei orașe: București (4-5 octombrie), Timișoara (7 octombrie) și Iași (9 octombrie). Anul acesta, târgul reunește atât universități din țară și din străinătate, cât și școli de limbi străine sau ONG-uri studențești, pentru a le oferi vizitatorilor o perspectivă completă asupra oportunităților educaționale pe care le pot accesa.

Sergiu Scripcă, reprezentantul Educativa, organizație care se ocupă de desfășurarea evenimentului, a spus că la târg vor fi prezente mai ales universități strîine din Marea Britanie, Danemarca și Olanda. procedura de selecție a viitoruilor studenți nu este diferită față de ceilalți ani, tinerii care aleg Marea Britanie și Olanda fiind în continuare finanțați de stat pentru efectuarea studiilor.

În Olanda un an des studiu costă circa 1.800 de euro, în timp ce în Danemarca studiile sunt gratuite, dar tinerii trebuie să vină cu bani de acasă pentru cheltuielile zilnice.
 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: