Evenimentul Zilei > International > Măsuri de maximă SECURITATE la RITUALUL Drumul Crucii. Noutatea: SIRIENII au dus CRUCEA
Măsuri de maximă SECURITATE la RITUALUL Drumul Crucii. Noutatea: SIRIENII au dus CRUCEA

Măsuri de maximă SECURITATE la RITUALUL Drumul Crucii. Noutatea: SIRIENII au dus CRUCEA

Papa Francisc a fost în frunte la celebrarea ritului Drumului Crucii la Colosseum, în Roma. Potrivit Jandarmeriei Vaticanului, au fost prezenţi 20.000 de credincioşi.

Potrivit estimărilor Jandarmeriei Vaticanului au fost prezenţi 20.000 de credincioşi. Pe lângă  măsurile speciale  de securitate, celebrarea ritului din Vinerea sfântă a fost plină de semnificaţii. Crucea a fost purtată de doi călugări din Ţara Sfântă, o călugăriţă irachiană şi o familie siriană. Au fost prezenţi şi voluntari de la Unitalsi împreună cu o copilă cu handicap. Printre cei care au mai purtat crucea au fost şi elevi de liceu. Rugăciunile au fost scrise în acest an de tineri cu vârste cuprinse între 16 şi 27 de ani. Când a sosit la ceremonie, Papa  a salutat şi pe noul vicar al Romei care a fost primul purtător al crucii.

''Ori de câte ori viaţa ne oferă o alegere, să ne amintim şi să ne imaginăm greşelile făcute în acele vremuri şi să ridicăm vocea împotriva relelor pentru ca ele să  nu se mai repete'', scrie Valerio De Felice în meditaţiile sale, potrivit Il Giornale.

''Să dăm drumul inimilor noastre la iertare, să fim mai buni şi mai iubitori de oameni''. Meditaţiile a fost rostite la fiecare oprire pe acest simbolic Drum al Cucii. Papa Francisc însuşi a intervenit spunând: ''Iisuse Doamne, privirea noastră este îndreptată către Tine, plină de umilinţă şi ruşine că te-am lăsat să suferi pentru păcatele noastre, fiindcă chiar apropiaţii tăi s-au lăsat înşelaţi de ambiţii şi de gloria efemeră pierzându-şi demnitatea şi prima lor iubire''.