Evenimentul Zilei > Actualitate > Ridica greutăţi? Cum se ANTRENA Marilyn Monroe. Imagini RARE | VIDEO
Ridica greutăţi? Cum se ANTRENA Marilyn Monroe. Imagini RARE | VIDEO

Ridica greutăţi? Cum se ANTRENA Marilyn Monroe. Imagini RARE | VIDEO

A rămas sex-simbolul Americii şi nu numai, dar puţini sunt cei care ştiu ce se ascundea în spatele imaginii ei consacrate.

Despre Marilyn Monroe se spune că „a impus standardele voluptăţii feminine”. După cum nota la un moment dat Daily Mail, „Marilyn nu a însemnat numai picanterii, aventuri, droguri şi alcool”.

Mai puţin cunoscute

Printre lucrurile mai puţin cunoscute despre diva blondă se  numără şi faptul că actriţa se ducea la sală pentru a da jos kilogramele. Şi făcea exerciţii fizice „comparabile cu cele pe care starurile de astăzi le fac la sală”.
Există imagini rare, care o surprind pe Marilyn în timp ce îşi urmează programul zilnic de întreţinere. Fotograful Philippe Halsman este cel care realiza un pictorial cu diva (cu puţin timp înainte de a apărea în "Domnii preferă blondele"), publicat de celebra Life Magazine. Iar imaginile o surprind pe Marilyn făcând exerciţii la sală.  

De mobilitate

Printre altele, senzualul pictorialul alb-negru o înfăţişează ridicând greutăţi  şi făcând exerciţii de mobilitate. Philippe Halsman avea să scrie mai târziu, că atunci s-a îndrăgostit de ea.

La puţin timp după apariţia pictorialului, actriţa avea să explice, într-un interviu (din 1952) pentru revista Pageant Magazine, cum se menţinea în formă. Astfel,
Marilyn spunea că, în fiecare dimineaţă, timp de zece minute ridica greutăţi uşoare: „Nu repet ritmic în timpul exerciţiilor. Nu mai pot exersa dacă mă simt ca în armată".