Evenimentul Zilei > Monden > Richard Chamberlain, preotul adorat din „Pasărea Spin”, despre cel mai mare secret al vieţii sale: „M-am minţit”
Richard Chamberlain, preotul adorat din „Pasărea Spin”, despre cel mai mare secret al vieţii sale: „M-am minţit”

Richard Chamberlain, preotul adorat din „Pasărea Spin”, despre cel mai mare secret al vieţii sale: „M-am minţit”

Richard Chamberlain, unul dintre cei mai adoraţi bărbaţi, şi-a ascuns homosexualitatea aproape toată viața preferând să stea departe de ochii publicului şi să poarte cu el secretul pâna a devenit ca o povară.
În urmă cu 17 ani, Richard Chamberlain a decis că trebuie să mărturisească marele secret, şi a făcut-o într-o carte, Shattered Love, în care a spus că îi plac bărbații şi că i-a fost greu să îşi ţină orientarea sexuală sub tăcere atâția ani.
„Aveam vreo 68 de ani când am scris-o. Am crezut că ştiu cum să îmi trăiesc viaţa şi că voi scrie o filozofică. Prietenii şi editorul meu au spus că trebuie să-l îi dau un stil prsonal. Am ezitat să vorbesc despre homosexualitatea mea în ea, pentru că ştiam că despre asta vorbeşte oricine, despre cum e să fii gay la Hollywood. Într-o zi, când eram într-o cameră mică din Hawaii, unde scriam cartea, am avut cea mai uimitoare experienţă. Deodată, mi-am dat seama că m-am minţit, ca şi cum societatea mă minţise şi că nu era nimic în neregulă cu mine. A fost o minune”, a declarat actorul.

Richard Chamberlain, un actor de succes cu o viaţă privată extrem de bine ascunsă

Chamberlain s-a căsătorit în 1984 cu managerul lui, Martin Rabbett. Cei doi au fost împreună 33 de ani şi au locuit în majoritatea timpului în Hawaii. În 2010, Richard a divorţat şi s-a mutat în Los Angeles pentru a-şi continua cariera actoricească. „Martin a fost managerul lui Richard ani la rând, însă, după ce a îmbătrânit, nu mai avea relaţii prin care să îl ajute în carieră”, potrivit relatărilor din presa vremii.

Richard Chamberlain, 87 de ani, este câștigător de trei ori al Globului de Aur, iar în toată cariera sa a jucat în numeroase filme, unele devenite celebre: „Pasărea spin”, „Omul cu masca de fier” și filmele cu aventurile lui Allan Quatermain. A avut roluri memorabile în Cei trei muşchetari, Cei patru muşchetari, Infernul din zgârie -nori, Contele de Monte Cristo, Condurul şi trandafirul, Roiul, Shogun, Minele regelui Solomon, Casanova, Întoarcerea muşchetarilor.

Cariera sa a început în 1959. Actorul în vârstă de 25 de ani a avut roluri ocazionale, iar în 1961 a dat lovitura cea mare. Studioul de film MGM a decis să filmeze seria de televiziune Doctor Kildare și căuta un actor chipeș pentru rolul principal. De la primul episod, actorul a devenit o senzație. Și de atunci faima nu l-a lăsat. Seria a fost filmată între 1961 și 1966. În 1963, actorul a primit primul său Glob de Aur pentru rolul său principal în această serie.

”Pasărea spin” a fost în topul preferințelor femeilor

După ce a apărut pe ecrane în imaginea preotului Ralph de Brikassar, împreună cu Rachel Ward în 1983, actorul purta ochelari negri. Filmul „Pasărea spin” a făcut înconjurul lumii. Îi era teamă că fanii l-ar asalta pe stradă. În 1981 și 1984, actorul a primit premiul Globul de Aur.

Este povestea emoționantă despre o iubire interzisă, dintr-o tânără frumoasă și un preot. Pentru rolul preotului în filmul „Thorn Birds”, actorul a fost numit „regele micilor serii de televiziune”. Mai multe detalii despre viaţa actorului pe retetesivedete.