Rezultate bacalaureat 2011. Un tânăr din Arad s-a sinucis pentru că a picat examenul

Rezultate bacalaureat 2011. Un tânăr din Arad s-a sinucis pentru că a picat examenul

Un tânăr de 19 ani, singur la părinţi, din Arad, s-a sinucis noaptea trecută cu arma de vânătoare a tatălui său, deoarece nu promovase examenul de bacalaureat 2011.

UPDATE 14.20. Directorul Liceului &quot;Iuliu Maniu&quot;, profesorul Stelian Ionuţiu, este şocat de gestului elevului Oneşan, pe care îl considera o persoană echilibrată din toate punctele de vedere. &quot;A fost un elev echilibrat, nu a creat absolut niciodată probleme, disciplinat, îi  plăcea să înveţe, chiar îi plăcea să studieze în plus, dacă îl puneam să caute ceva pe internet, căuta cu plăcere&quot;, spune directorul. <br/><br/>Potrivit directorului, elevul a depus ieri contestaţie pentru a primi o notă mai mare la biologie, materie la care obţinuse 4,20. Ca să nu mai fie supărat că a picat bacul, tătăl său i-a cumpărat un laptop. Cosmin însă nici măcar nu l-a scos din cutie. Toată grija lui, în cabana tatălui a fost să găsească cheia de la cutia specială în care era închisă arma de vânătoare. Tragedia a avut loc aseară, în localitatea Căprioara de pe Valea Mureşului, la aproximativ 120 de kilometri de Arad. Băiatul, care era singur la părinţi, într-un cuplu care se despărţise, plecase cu tatăl său, care este pădurar. Cosmin Vlad Oneşan era absolvent al Grupului Şcolar “Iuliu Maniu“ din Arad. El locuia cu mama, în municipiu. Ieri, după ce picase examenul de bacalaureat, povestesc anchetatorii care cercetează cazul, plecase în vacanţă la tatăl său, care este pădurar. Acesta a fost şi cel care a descoperit cadavrul, azi-noapte, în cabană, după ce s-a întors de la serviciu. „În urma primelor cercetări efectuate la locul faptei s-a stabilit că tatăl băiatului, care este pădurar, şi-a găsit fiul luni noaptea, când s-a întors de la serviciu. Acesta era împuşcat în cap. Deocamdată se discută despre o sinucidere. Băiatul nu a lăsat niciun bilet în care să-şi justifice gestul”, a declarat Camelia Tuduce, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Arad. Potrivit anchetatorilor, pădurarul a mai declarat că, de două zile, fiul său era foarte supărat pentru că picase examenul de bacalaureat. Surse din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad au confirmat faptul că elevul Cosmin Vlad Oneşan a luat nota 2,95 la matematică. Diriginta băiatului a declarat că acesta i-ar fi mărturisit că îşi dorea să se pregătească mai bine pentru sesiunea din toamnă a bacalaureatului. Colegii adolescentului care s-a sinucis spun că băiatul avea note bune, el terminând clasa a XII-a cu media 7.82. La examenul de bacalaureat însă, tânărul a obținut 5.30 la limba şi literatura română, 2.95 la matematică şi 4.20 la biologie. Rezultatele la bacalaureat 2011 sunt cele mai slabe din istorie, la nivelul întregii țări. Numai 36,43% din cei peste 200.000 de absolvenți de clasa a XII-a au reușit să promoveze probele la bacalaureat 2011. În județul Arad, promovabilitatea este de 36,43%, trei candidați reușind să obțină media 10. CITIŢI ŞI:

  • "Frauda la Bacalaureat 2011, eliminată ca o tumoare, însă boala persistă"
  • Măcel după rezultate bacalaureat 2011. Adevărata valoare a "Generaţiei Google"
  • Rezultate Bacalaureat 2011. 65 de elevi au luat nota 10. VEZI aici numele lor
  • Rezultate bacalaureat 2011. De ce au fost cele mai proaste note din ultimii 21 de ani? Vezi aici declarațiile ministrului Funeriu
  • Rezultate bacalaureat 2011. Vanghelie cere demisia lui Funeriu. În 2000, primarul era prins copiind la Bac
  • Vedetele românești la bacalaureat: Adelina Pestrițu l-a picat, Marius Moga ”s-a consultat” cu colegii