ALEGERI LOCALE 2012. Rezultate finale la Craiova. Lia Olguţa Vasilescu, peste 45%

ALEGERI LOCALE 2012. Rezultate finale la Craiova. Lia Olguţa Vasilescu, peste 45%

Antonie Solomon, primar al Craiovei timp de două mandate, a pierdut alegerile locale din acest an în faţa candidatei USL Lia Olguţa Vasilescu.

UPDATE 00.05 Rezultate finale la Craiova Biroul Electoral Judeţean Dolj a anunţat în această seară rezultatele finale. Potrivit acestora, candidatul USL la Primăria Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, a câştigat alegerile cu 45,6 % din voturi, în timp ce actualul primar, Antonie Solomon, a obţinut 40,09 % din voturi. Mărinică Dincă (PDL) a fost votat de 9.781 de persoane, obţinând un scor de 7, 7 la sută. Antonie Solomon nu se retrage după eşec Solomon a pus eşecul său pe seama oboselii şi a stresului. "Dacă eşti responsabil şi şantierist şi vrei să munceşti, nu poţi să stai mai mult. Eu eram deja sunt obosit după două mandate şi stresat, pentru că voiam să fac tot mai mult. Alţii care nu fac nimic în primărie pot să stea 14 mandate", a declarat astăzi Solomon, după afişarea rezultatelor parţiale la alegerile locale 2012.

Însă, chiar dacă se declară obosit, Solomon nu se va retrage din viaţa publică, mai ales că, la toamnă, urmează alegerile parlamentare şi doreşte ca UNPR să câştige la Craiova patru mandate de parlamentari din cele şase. "Nu o să dispar din viaţa publică pentru eu cred că încă mai am multe de spus. Nu am fost primar de televizor. Craiova s-a schimbat enorm şi cred că am şi eu o contribuţie. (...) Ştiţi ce mi-a adus politica: diabet şi şase luni de închisoare. Acum aştept pe ăia (reprezentanţii USL, n.r.) să lupte acum cu mine să vedem cât sunt de curaţi să arunce cu piatra, nu cu etichetări de genul puşcăriaş şi altele. A venit tot Guvernul în Craiova (reprezentanţii Guvernului care au participat la manifestările electorale pentru susţinerea Olguţei Vasilescu, n.r.) din două în două zile să mă atace pe mine. Dar tot nu a plăcut oamenilor, dovadă că de unul singur, împotriva tuturor, tot ce înseamnă partid politic în Craiova, uite că am reuşit să mă apropii de ei. La 4.000 de voturi diferenţă eu zic că este o performanţă. Nu am crezut că nu o să câştig. Eram dat într-un sondaj cu 15% peste, sau cei care manipulează dau sondajul cu 12 la sută peste. Nu o să mai fac sondaje de opinie", a mai spus Solomon, conform Mediafax. CITIŢI ŞI:

  • ALEGERI LOCALE 2012. VEZI REZULTATELE din toate judeţele, de la această oră
  • Lia Olguţa Vasilescu, noul primar al Craiovei: "Mă aşteptam să câştig, dar nu cu o diferenţă atât de mare"

Ne puteți urmări și pe Google News