Evenimentul Zilei > Politica > Vești proaste pentru #Rezist! PSD vrea un nou miting de amploare: „Le vom arăta procurorilor și judecătorilor care fac abuzuri!”
Vești proaste pentru #Rezist! PSD vrea un nou miting de amploare: „Le vom arăta procurorilor și judecătorilor care fac abuzuri!”

Vești proaste pentru #Rezist! PSD vrea un nou miting de amploare: „Le vom arăta procurorilor și judecătorilor care fac abuzuri!”

Având în vedere protestele repetate ale magistraților îndreptate împotriva Secției pentru investigarea infracțiunilor realizate de această categorie, deputatul Cătălin Rădulescu a lansat ideea organizării unui nou miting. De data aceasta, Rădulescu propune un miting de susținere a Secției conduse de către procurorii Gheorghe Stan și Adina Florea. Va prezenta această idee în fața liderilor PSD.

Astăzi, deputatul Cătălin Rădulescu a lansat unui nou miting al PSD pentru susținerea Secției de investigarea a infracțiunilor magistraților.

Cătălin Rădulescu a declarat, luni, că a cerut, în grupul parlamentar PSD, susţinerea organizării unui miting în favoarea Secţiei de investigare a magistraţilor, informează DCNews.

„Eu am cerut să susţinem organizarea unui miting de susţinere pentru existenţa acestei secţii de investigare a procurorilor. Eu cred că dacă noi vom cere să vină şi cealaltă parte din populaţie care susţine existenţa acestei secţii şi să arătăm aceştor procurori şi judecători care au făcut abuzuri să răspundă, eu cred că voi veni foarte mulţi români.”, a afirmat Cătălin Rădulescu.

Acesta a explicat că „orice om poate să participe la un miting sau să ceară un miting de susţinere pe anumite probleme”.

„Eu cred că şi restul oamenilor peste aceşti 10.000 de oameni care sunt tot timpul prezenţi, o mie, două mii, cinci haştagişti, 30 de comunişti, or fi şi vreo câteva milioane de oameni care nu se duc la aceste mitinguri şi care, cred eu, că, neducându-se la aceste mitinguri, susţin alte idei şi o altă opţiune. 

Eu cred, deranjul foarte mare este că există această Secţie de investigare a abuzurilor magistraţilor (…) şi pe mulţi care au făcut abuzuri îi deranjează că s-ar putea, la rândul lor, pentru dosarele pe care le-au făcut fără probe, cu martori mincinoşi, cu denunţător, cu multe alte lucruri, cu bileţele de condamnări, s-ar putea să ajungă să dea cu subsemnatul şi material şi penal, să îşi piardă şi acest statut de magistrat pe care îl are în anumite condiţii pe care nu-l respectă", a spus Rădulescu.

El a mai menţionat că i-a venit această idee după ce a discutat cu mai mulți magistrați.

„Abia azi mi-a venit (ideea – n.r.), mie îmi vin ideile, aşa, noaptea şi a doua zi le spun. Şi mi-a venit această idee, discutând ieri şi alaltăieri cu foarte mulţi magistraţi, dar şi procurori şi judecători, că ar trebui ca şi altă lume, cealaltă parte din lumea asta, să susţină această secţie de investigare a acestor abuzuri, pentru că cine doreşte ca această secţie să dispară sunt întocmai cei care au făcut abuzuri şi atunci hai să susţinem şi noi ceilalţi, eu cer acest lucru. 

Şi eu cred că restul populaţiei vrea să existe această secţie tocmai ca să arate lumii şi poporului român pe cei care au făcut aceste abuzuri şi ei să păţească ce au păţit şi alţii care au fost abuzaţi.”, a completat Rădulescu.