Evenimentul Zilei > Politica > #REZIST a lansat un ATAC DUR la adresa lui Cioloș. Acesta a afirmat: „Nu ne mai prostiți cu securiști buni și securiști răi”
#REZIST a lansat un ATAC DUR la adresa lui Cioloș. Acesta a afirmat: „Nu ne mai prostiți cu securiști buni și securiști răi”

#REZIST a lansat un ATAC DUR la adresa lui Cioloș. Acesta a afirmat: „Nu ne mai prostiți cu securiști buni și securiști răi”

Reprezentanții Rezist au postat, pe Facebook, un mesaj prin care îl critică pe fostul premier Dacian Cioloș, după ce acesta a afirmat, ca reacție la acuzațiile istoricului Marius Oprea, că „există cel puțin o legătură între oricare dintre noi și Securitate”. Cei de la Rezist au declarat că speră ca PLUS să înlăture din partid membrii compromiși.

„Am tăcut când "gurile rele" spuneau că Dacian e fiu de miliţian, la fel ca Dragnea. (…) Am tăcut când Dacian s-a apucat să facă pe gentelmanul cu o vită arogantă care îl îgnoră pe Preşedintele României votat de peste 6 milioane de români. (…) Am tăcut pentru că nu ne plac tătucii şi nu avem încredere în partidele conduse de tătuci, aşa cum sunt PSD, ALDE şi UDMR. Dar, Daciane, când spui că "sigur se poate 'demonstra' că există cel puţin o legătură între oricare dintre noi şi Securitate" noi îţi spunem să mai tai dracului din ele că întreaga ta viaţă, activitate şi carieră reprezintă o serie lungă de astfel de "demonstraţii", au scris reprezentanţii Rezist pe Facebook, conform mediafax.ro

În postare de pe Facebook se mai subliniază faptul că fostul premier Dacian Cioloş nu este „un om nou”.

„Şi în război erau cazuri în care medicii preferau să salveze o viaţă amputând un picior sau o mână chiar dacă nu erau siguri 100% că e necesar. Ce e însă 100% necesar pentru România e ca toţi ăştia care aveţi sau aţi avut legături cu PCR, comuniştii, securitatea, miliţia, torţionarii, turnătorii să vă daţi în spate din administraţia publică şi din politică. TOŢI! Faceţi ce vreţi voi în mediul privat. Jos labele de pe România, nu vă mai tolerăm şi nu vă mai înghiţim indiferent de culoare politică pe care o reprezentați. Nu ne mai prostiţi cu securişti buni şi securişti răi, cum vă prindem, cum vă ardem. Speranţa noastră e ca PLUS să aibă puterea să treacă peste acest incident nefericit şi să aibă înţelepciunea pe viitor să dea la o parte orice membru care se va dovedi că e compromis, indiferent de cât de dureroasă va fi despărțirea”, se mai arată în postarea celor de la Rezist.

Istoricul Marius Oprea a publicat vineri un articol în care a afirmat că în spatele înregistrării la tribunal al Partidului Libertății, Unității și Solidarității (PLUS), condus de Dacian Cioloș, se află Alexandru Iordache, fondatorul firmei de avocatură "Iordache & Partners", fost maior de Securitate înainte de 1989 și chiar anchetatorul care s-a ocupat de ancheta care l-a vizat pe el în 1988.