Evenimentul Zilei > Actualitate > Revoluţionarii îl apărără pe Marius Bostan, propus ca ministru al Comunicaţiilor. ATAC la “tovarăşul Vasile Ernu”: “Este omul Moscovei!”
Revoluţionarii îl apărără pe Marius Bostan, propus ca ministru al Comunicaţiilor. ATAC la  “tovarăşul Vasile Ernu”: “Este omul Moscovei!”

Revoluţionarii îl apărără pe Marius Bostan, propus ca ministru al Comunicaţiilor. ATAC la “tovarăşul Vasile Ernu”: “Este omul Moscovei!”

Reacţie dură a Asociaţiei “21 Decembrie 1989” la scurt timp după ce scriitorul Vasile Ernu a criticat propunerea lui Marius Bostan ca ministru al Comunicaţiilor, în Guvernul Cioloş. Revoluţionarii susţin că atacurile la adresa lui Marius Bostan “senior al Ligii Studenţilor din 1990” pornite de “tovarăşul Vasile Ernu” sunt incorecte, sunt de factură ideologică împotriva tuturor celor care au strigat “Jos comunismul !”.

Asociaţia “21 Decembrie 1989” consideră că, Marius Bostan, senior al Ligii Studenţilor din 1990, aduce un plus de credibilitate Guvernului propus de  Dacian Cioloş. Reacţia revoluţionarilor survine după ce scriitorul Vasile Ernu l-a acuzat pe Bostan, propus ca ministru al Comunicaţiilor, că ar sprijini un site rasist și îi cere premierului desemnat să retragă propunerea.

 “Apare curioasă reacţia tuturor care vorbesc de libertate de expresie dar atacă, azi, oameni care au fost în Piaţa Universităţii şi au militat contra comunismului, pentru simplul fapt că au avertizat la timp faţă de amestecul Moscovei în politica României sau asupra pericolelor cu care Europa zilelor noastre se confruntă!”, se arată în comunicatul Asociaţiei “21 Decembrie 1989”, remis EVZ. 

Conducerea asociaţia a mai precizat:"Este ciudat că tocmai ei vorbesc de pluralism dar vor numai vocea lor să se audă, că ei fac procese de intenţie celor care au strigat “Jos comunismul!”, dar nu au facut procese faptelor criminale concrete ale epocii comuniste, acceptând fără mari probleme ca Ion Iliescu şi acoliţii săi să stăpânească România şi să o conducă, din nou, după Decembrie 1989 spre distrugere… Dezavuăm faptul că fundaţia şi memoria luptătorului anticomunist Ioan Barbuş sunt folosite, astazi, de un om declarat al sovieticilor în România şi adversar al Basarabiei şi al Unirii, adversar al reintegrării în UE şi în NATO".

Ernu atacă pe Facebook

La scurt timp după scandalul care a condus la retragerea propunerii pentru Ministerul Sănătății – Andrei Baciu a fost înlocuit cu Patriciu Achimaș-Cadariu -, scriitorul Vasile Ernu a postat un mesaj pe Facebook în care îl atacă pe Marius Bostan.  Ernu susţine că “Marius Bostan este vicepreședinte la Fundația care finanțează/a finanțat situl În Linie Dreaptă” şi “Dacă <<guvernul apolitic şi technocrat>> aduce în faţă astfel de lume e timpul să ne facem bagajele”. n acelaşi mesaj, scriitorul recunoaşte, însă, că se află în conflict cu site-ul amintit: ”Mă pregăteam de un proces cu Noua Românie MARE – ÎLD (pentru porcovănii imense, ameninţări, folosirea imaginii copilului etc.) Aflu că Ministrul desemnat al Comunicațiilor este deținătorul site-ului rasist ÎLD".