Evenimentul Zilei > Actualitate > Revoluție la Dacia. Surpriza pregătită de cunoscutul producător auto
Revoluție la Dacia. Surpriza pregătită de cunoscutul producător auto

Revoluție la Dacia. Surpriza pregătită de cunoscutul producător auto

Gata cu poluarea. Noutăți de ultimă oră ale producătorului auto, Dacia. La fabrica de la Mioveni se va construi un hibrid încărcabil la priză și apoi și o mașină full-electrică. 

Presa francează notează citându-l pe Christophe Dridi, șeful companiei, că Dacia va lansa mai întâi mașini hibride, fiind primul pas către cele electrice. Mai mult, Dacia va lansa în 2021 un SUV 100% electric ce ar putea costa 15.000 euro.

Despre primul hibrid Dacia, francezii au scris că ar putea fi vorba de Sandero Stepway iar hibridele și electricele vor respecta filozofia mărcii, în senul că vor fi la preț acceptabil și vor fi de calitate.

Principalul obstacol în calea lansării unei Dacii electrice ține de preț, fiindcă ar fi cu câteva mii de euro peste prețurile actuale din gamă. Șeful Dacia spune că aceasta nu este o problemă și că modelul nu va avea concurență.

Pe piața mașinilor electrice de sub 20.000 de euro vor intra modele mici de la Skoda și Volkswagen, iar subvențiile pot duce prețul acestor modele chiar și la sub 10.000 de euro.

Viitoarea Dacia electrică se va baza pe modelul Renault K-ZE și va fi un SUV mic de oraș cu autonomie de 200 km și preț de 15.000 euro înainte de aplicarea subvențiilor. Aceasta ar putea avea o baterie de 26,8 kWh, motor de 33 kW și viteză maximă de 105 km/h.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.