Evenimentul Zilei > Justitie > REVOLTĂ în toate penitenciarele din țară! Vezi ce solicitări au protestatarii!
REVOLTĂ în toate penitenciarele din țară! Vezi ce solicitări au protestatarii!

REVOLTĂ în toate penitenciarele din țară! Vezi ce solicitări au protestatarii!

Revoltă în penitenciare! De data aceasta, cei care se revoltă sunt cei aflați dincolo de gratii! Începând de astăzi, angajaţii din Administraţia Naţională a Penitenciarelor refuză să mai facă ore suplimentare!

Sorin Dumitraşcu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP), a anunțat că gardienii îşi vor notifica angajatorul, începând de marţi, în legătură cu refuzul de a face ore suplimentare. Astfel, spune Dumitrașcu activitatea se va bloca treptat.

 

El a reclamat că în teorie orele suplimentare ar trebui să se recupereze, ceea ce nu se întâmplă întotdeauna. De asemenea, Dumitraşcu s-a referit şi la numărul insuficient de angajaţi.

Conform lui Sorin Dumitraşcu, următoarea etapă a protestelor va fi pichetarea şi a precizat şi că Ministerul Justiţiei va fi acţionat în instanţă, după care vor fi organizate proteste la sediile Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi Ministerului Justiţiei.

"Vor fi asigurate servicii minimale, pază şi suraveghere, iar celalte servicii vor fi încet încet blocate, pentru că nu mai există acel fond de timp pentru a le efectua", a precizat liderul sindicaliştilor din penitenciare.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.