Autoritățile de pe litoral și asociațiile din turism, în aceeași barcă

Autoritățile de pe litoral, deși parte a aceluiași guvern, par să contrazică părerile autorităților centrale. Prudent, prefectul de Constanța, George Niculescu, a spus că îi este greu să comenteze alte declarații, dar, din punctul lui de vedere, litoralul nu a fost un furnizor de infecții. Problema poate fi privită și invers. „Putem să privim și din punctul de vedere în care litoralul este receptor de turiști care vin cu virusul pe litoral. Nu cred că pe litoral, se și vede în cifre, nu pe litoral avem cel mai mari focare, nu avem cel mai mare număr de îmbolnăviri din țară”, a declarat prefectul de Constanța.

El este completat de șeful Direcției de Sănătate Publică al județului Constanța, Cristina Schipor. „Dacă litoralul ar fi fost furnizor de îmbolnăviri am fi avut personal care lucrează în turism, infectat. Ori nu avem nici în hoteluri nici în restaurante persoane care să fi fost pozitivate”, a explicat, ea, pentru EVZ. A fost un singur caz, la începutul sezonului estival, administratorul unei terase din Vama Veche, asimptomatic, un bărbat din Capitală care s-a izolat acasă. De atunci nu a mai fost semnalată nicio îmbolnăvire.

Părerile autorităților din Constanța sunt împărtășite și de specialiștii în turism. „Lăsați-mă să mă îndoiesc de lucrul acesta. Dacă litoralul ar fi fost focar, atunci ar fi trebui să vedem o explozie a numărului de cazuri și în județele de pe litoral. Să nu uităm că mulți locuitori ai acestei zone lucrează în turism Oferă servicii celor care vin din diverse orașe și se cazează pe litoral, mănâncă aici, se distrează aici. Cât s-au putut distra. Atunci ar fi trebuit să vedem un val de îmbolnăviri la Constanța. Ori, dacă ne uităm pe cifre, nu se adeveresc cele spuse de autorități”, este de părere consultantul în turism, Raluca Hatmanu.

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE