Revolta hotelierilor impotriva guvernanților. A fost, sau nu, litoralul, focar de infecție?

Revolta hotelierilor impotriva guvernanților. A fost, sau nu, litoralul, focar de infecție?

Hotelierii de pe litoral și agenții de turism, care au înregistrat pierderi mari din cauza pandemiei, consideră că de vină pentru prăbușirea turismului au fost și reprezentanții guvernului, care au dezinformat populația spunând, în mod repetat, că litoralul este un focar de infecție, fără să prezinte nicio probă în acest sens.

După un sezon estival atipic, reprezentanții asociațiilor turistice de pe litoral au rămas cu un gust amar. Nu măsurile de protecție anti-pandemie impuse pentru hotelurile, terasele, restaurantele și plajele din stațiunile estivale i-au deranjat, ci atitudinea „constatat nejustificată” a reprezentanților guvernului, care, de la București, sau chiar în timpul descinderilor fulger, au tot sugerat că  litoralul este un adevărat focar de infecție.

„Litoralul este o zonă în care populația vine, își petrece o săptămână, se infectează și se reîntoarce în județele de baștină”, declara ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Și tot el: “La nivel de Constanţa avem un aflux mare de cetăţeni din exterior, un aflux care poate la un moment dat să deraieze, sau să deranjeze tocmai lucrul bine făcut în unităţile sanitare. Este un potenţial focar, dacă nu avem grijă şi dacă nu luăm acele măsuri de izolare, carantinare, identificare”.

Nici premierul Ludovic Orban nu a fost mai reținut. Hotelierii spun că deși premierul era informat prin ministerul Sănătății sau al Economiei, chiar și de către ministerul de Interne că în unitățile de cazare și de alimentație publică de pe litoral măsurile de protecție sanitară se respectă cu strictețe, Ludovic Orban cerea „controale bruște” și sancțiuni. Considera că îmbolnăvirile apar după întoarcerea turiștilor din concediu, sugerând că s-au infectat pe litoral.

„Sunt cazuri dramatice de tineri care nu au ţinut cont, nu au respectat nimic şi au infectat părinţi, bunici, care acum sunt la terapie intensivă . E un cumul de mijloace pe care le putem folosi, nu poţi numai prin pârghii constrictive. Hai să fim cinstiţi, numărul de persoane care sunt implicate în acţiunile de control, în instituţiile care au atribuţii de control, e limitat", spunea Ludovic Orban, în vârf de sezon estival, la Constanța.

Ne puteți urmări și pe Google News