Evenimentul Zilei > Social > „Revizorul” lui Gogol, la TNB
„Revizorul” lui Gogol, la TNB

„Revizorul” lui Gogol, la TNB

Pe scena Teatrului Național din București, astăzi, de la ora 20.00, puteți vedea o impresionantă punere a în scenă a capodoperei literaturii dramatice universale, piesa „Revizorul”, de N.V.Gogol.

Este o poveste despre putere şi iluzia ei, despre corupţie şi birocraţie, care se potrivește oricărei generații. Într-o provincie geografică şi spirituală, un călător venit din „capitală” împreună cu servitorul său este luat drept un revizor aşteptat în inspecţie. Confuzia dă naștere unui întreg mecanism al linguşirii și al corupţiei. În final, aflarea adevărului răstoarnă situaţia, caracterele reale ale personajele fiind dezvăluite. Spectacolul, regizat de Horaţiu Mălăele, oferă întregii trupe de actori roluri memorabile. Din distribuție fac parte: Ştefan Bănică, Horaţiu Mălăele, George Mihăiţă, Virginia Mirea, Delia Seceleanu, Valentin Teodosiu, Ion Chelaru, Vladimir Găitan, Nicolae Urs, Şerban Georgevici. Scenografia este semnată de Lia Manțoc, iar muzica de Dorina Crișan Rusu. Biletul costă 100 de lei, iar spectacolul durează aproape două ore.

Istoria unui muzeu, în imagini

Muzeul National de Istorie Naturala ”Grigore Antipa” găzduiește, până la sfârșitul anului, o inedită expoziție de fotografie: „EVOLUȚIE” – istoria unui muzeu povestită în imagini. Este o călătorie în timp, o rememorare a celor 182 de ani scurși de la întemeierea Muzeului Antipa, ilustrând constituirea, evoluția și colecțiile sale, rememorând expoziții importante, expediții încununate de succes, personalități ale științei mondiale ce ne-au trecut pragul dar și cercetători iluștri ai Muzeului.

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: