Evenimentul Zilei > Actualitate > REVISTA PRESEI: Capetele Hidrei din sistemul medical, TUNUL de MILIOANE de la Iași și culise EXCLUSIVE din JUSTIȚIE
REVISTA PRESEI: Capetele Hidrei din sistemul medical, TUNUL de MILIOANE de la Iași și culise EXCLUSIVE din JUSTIȚIE

REVISTA PRESEI: Capetele Hidrei din sistemul medical, TUNUL de MILIOANE de la Iași și culise EXCLUSIVE din JUSTIȚIE

Care sunt cele mai importante şi mai de interes subiecte care apar astăzi în presa scrisă şi pe care le veţi vedea reluate, mai târziu, în jurnalele de ştiri ale televiziunilor? Ce merită citit şi ce este cu adevărat important pentru informarea cititorului?

Jurnalistul Dan Andronic face, pe blogul său, o radiografie a celor mai importante ştiri din presa centrală. Astăzi, despre aberațiile din manualul de sport și tunul de 3 milioane de euro de la Iași. Aşadar, treceţi în revistă presa şi aflaţi ultimele noutăţi. Mergeţi la chioşc şi cumpăraţi un ziar!

Principalele subiecte ale zilei:

Evenimentul Zilei: Cele 7 capete ale Hidrei din sistemul medical. 

Într-o analiză punctuală realizată de dr. Marian Stamate, vicepreședintele Sindicatului Medicilor Promedica, provocată de dr. Mihaela Andreescu, șef secție hematologie, Spitalul Colentina din București, ni se conturează tabloul sumbru al sistemului sanitar românesc, aflat în criză profundă. În aceste condiții, exodul medicilor pare de nestăvilit. 

Evenimentul Zilei: Judecătorii salvează onoarea CSM. 

Cinci membri ai CSM au luat, ieri, o decizie fără precedent în vederea respectării dreptului la apărare, consfiinţit în Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene. Judecătoarele Cristina Tarcea, Nicoleta Ţînţ, Simona Marcu, Lia Savonea şi Evelina Oprina au lăsat Plenul CSM fără cvorum, ştiind că se urmăreşte „decapitarea” Inspecţiei Judiciare.

România Liberă: Cine sunt senatorii si deputatii care au super-pensii

Teodor Melescanu incaseaza aproximativ 228.000 lei de la MAE, de la Senat si de la doua facultati. Mai multi senatori si deputati cumuleaza indemnizatia de parlamentar cu pensia. Ei vor avea ultimul cuvant daca Guvernul va propune Legislativului interzicerea cumulului dintre salariu si pensie. 

Adevărul: Ce vor învăţa copiii din manualul de Sport: cum să meargă şi să se tărâscă, noţiuni de nivelul unui student şi cum să îl citeze greşit pe Aristotel. 
 

CotidianulTudorel Toader s-a decis. Proiectul de modificare a legilor justiţiei, făcut public (Document). 

Ministerul Justiţiei a făcut public proiectul de modificare a legilor justiţiei, miercuri seară, în ziua în care ministrul Tudorel Toader a anunţat că documentul este trimis Consiliului Superior al Magistraturii pentru avizul consultativ. 

Jurnalul National: Iași: De la primărie, către firma „de casă” a edilului, încă 3 milioane de euro. 

Seria afacerilor pe bani publici dintre Primă­ria Municipiului Iaşi, condusă de Mihai Chiri­ca, succesorul lui Gheorghe Nichita, și firma apropiată a actualului edil, SC Conest SA Iași, continuă. Un ultim contract încheiat între cele două entități a fost semnat săptămâna trecută, prilej cu care municipalitatea va mai scoate din „buzunar” 3.200.000 de euro pentru moderni­zarea unor străzi din oraș. 

Gazeta Sporturilor: GSP a primit cifrele oficiale din partea Primăriei » Arena Naţională se degradează, dar trece pe profit! 

GSP a solicitat Primăriei Capitalei toate veniturile şi cheltuielile stadionului de la inaugurare şi până în prezent, iar anul 2017 e primul în care s-a încasat mai mult decât s-a plătit pentru întreţinere şi alte lucruri. 

Libertatea: EXCLUSIV/ Reportaj în satul lui Moromete, după 30 de ani.

Nea Tache, figurant în pelicula din 1985, va apărea și-n ”Moromeții 2”: ”Au venit și-au îndreptat casa, au sprijinit-o cu pari!

ClickBăiatul lui Ilie Dumitrescu, sex-simbol pe marele ecran