Sezonul a început neaș teptat de slab pentru cea mai bună tenismenă a României. Simona Halep, locul 5 mondial, a părut că a revenit la forma din ultimii doi ani la turneul de la Miami, însă totul a fost un foc de paie.

Dă vina pe climă

Constănțeanca de 24 de ani a capitulat, marți, în sferturile de finală ale întrecerii din Florida, fiind învinsă de elvețianca Timea Bacsinszky (20 WTA), cu scorul de 6-4, 3-6, 2-6. Dacă până la acest meci a dat impresia că și-a revenit, Simona a clacat din nou psihic în jocul de marți. După ce și-a adjudecat primul set, românca a fost depășită categoric de adversara sa din „sferturi”.

După spusele tenismenei noastre, principalii ei „adversari” au fost, de fapt, căldura și umiditatea excesivă. Lucru ce a împiedicat- o pe Simona să atingă „careul de ași” de la Miami, rundă în care s-a oprit în ediția trecută a competiției din Florida. „Cred că la unele puncte trebuia să fiu un pic mai agresivă, să iau conducerea jocului şi fizic cred că trebuia să fiu mult mai bine în acest meci, dar umiditatea m-a cam stors, am transpirat foarte mult şi într-un final nu prea mai aveam energie să duc în raliurile lungi”, a mărturisit Halep, după partida cu Bacsinszky.

Riscă o nouă cădere în ierarhia mondială

Însă, Halep ar mai putea primi o lovitură după eliminarea de la Miami. Începând de săptămâna viitoare, constănțeanca poate cădea încă un loc în ierarhia mondială, dacă bielorusa Victoria Azarenka va trece de „sferturile” de la Miami. Astfel, bielorusa va ajunge la 3.920 de puncte și o va depăși pe Halep, care are acum 3.785.

Zgura îi poate resuscita jocul

Pentru Simona Halep urmează acum o schimbare. Cel puțin în ceea ce privește suprafața de joc. Va fi cea pe care românca o preferă cel mai mult dintre toate: zgura. Astfel că, în următoarele trei luni, sportiva din Constanța își va începe parcursul pe această suprafață odată cu duelul din Fed Cup, dintre România și Germania, din barajul de menținere în Grupa Mondială, programat în perioada 16-17 aprilie, la Cluj. Apoi, va evolua la Stuttgart (18-24 aprilie), Madrid (30 aprilie-7 mai), Roma (9- 15 mai) și Roland Garros (22 mai – 5 iunie).