Conform sursei citate, unul dintre simbolurile Antenei 1 a recunoscut că în urmă cu doar câţiva ani a început să îşi calculeze paşii retragerii din prim-planul postului pentru care doborât recordurile de audienţă de nenumărate ori. Chiar dacă se apropie momentul marii retrageri ce părea de neconceput până la acest anunţ, Dan Negru a precizat că va rămâne tot în domeniul care i-a adus consacrarea în memoria publicului românesc, dar a şi celui de peste Prut.

„Ai făcut o postare pe Facebook despre grecii și bulgarii care își deschid litoralul de la 1 iunie și au invitat românii să meargă acolo în vacanțe. Ai căutat și prețuri de cazare în iunie la noi la Mamaia! Ce zici? Ce preferi? Mergi la noi la mare cu familia vara asta sau, ca să glumim puțin și să facem haz de necaz, nu ești „consumator de produse românești”?

Nu-mi place turismul de pe litoralul românesc. A fost din categoria „luat cu japca” dintotdeauna. Nu prea am încredere într-un litoral care nu are nici măcar un lanț hotelier internațional important. Cunosc bine litoralul românesc pentru că am muncit ani mulți acolo. În anii 90 lucram la Radio Vacanța toate verile, am prezentat toate festivalurile importante de pe litoral de la Festivalul Mamaia până la Festivalul Callatis așa că știu bine litoralul românesc. Faptul că marea nu e foarte primitoare sau că climă nu ne ajută prea mult contează mai puțin. Litoralul e tras în jos de hotelierii care investesc puțin și vor să câștige enorm în alea două luni de plajă. Lăcomia hotelierilor a distrus și a defăimat litoralul românesc.

Acum, pe bune, ai planuri de vacanță vara asta? E ratată cu totul sau duci copiii undeva, la relaxare?

Cine poate să știe ce o să fie? Ne simțim bine acasă, toți împreună. E și asta o vacanță. Facem parte din categoria celor pe care statul acasă nu i-a dat peste cap. Dimpotrivă. Cred că la un moment dat va exista chiar nostalgia statului acasă pentru mulți.  Sindromul Stockholm, când te îndrăgostești de cel care te ține ostatic.

Cum te vezi în 2-3 ani de-acum încolo, profesional vorbind și personal?

Cred că sunt abia la începutul carierei mele în televizune pentru că televiziunea va fi a publicului  +30 de ani adică a ălora care au crescut cu programele mele. În lumea civilizată a televiziunii prezentatorii tv au +40 tocmai pentru că publicul lor e cel care a crescut cu ei.  E adevărat, acolo televiziunile își permit să plătească și mai ales să crească branduri tv. Dar pun mai mare preț pe viața de acasă decat pe cea de la serviciu. Cândva, dintre toți doar cei de acasă își vor mai aminti de noi. Restul e fum.

Când nu o să mai faci televiziune, deși știm că nu trăiești din asta, în ce alt domeniu te-ai vedea activând?

Televiziunea ca breaslă e imprevizibilă mai ales în perioada următoare care va aduce schimbări majore de consum media. Televiziunea nu mai are curajul să inventeze de teama eșecului, uită-te la televizor și vei vedea același teme  și formate altfel ambalate. Eșecul va fi principala teamă a televiziunii în anii care vin. Cât despre oameni, știu exemple admirabile de oameni mari de radio/ TV îndepărtați de găști, de haite: Andrei Gheorghe, Țopescu, Iosif Sava  etc… Nu lipsa audiențelor i-a scos din joc, ci găștile din care nu făceau parte. De câțiva ani port discuții despre cum ar fi să trec și în alte părți ale televiziunii decât în fața ecranului. Încep să mă gândesc și la asta, dar mai e timp”, a declarat Dan Negru în interviul acordat revistei CIAO.”