Rețeta perfectă de jumări de porc. Un adevărat deliciu în seara de Crăciun. Se prepară foarte ușor

Rețeta perfectă de jumări de porc. Un adevărat deliciu în seara de Crăciun. Se prepară foarte ușor

Jumările de porc sunt la mare căutare în perioada sărbătorilor de iarnă, iar bucătarii au dezvăluit cea mai gustoasă rețetă. Aceasta se prepară foarte ușor și cu puține ingrediente. Trebuie doar să respecți câțiva pași.

Gospodinele se pregătesc pentru masa de Crăciun, unde preparatele tradiționale de porc nu pot să lipsească. Cu această ocazie, bucătarii au dezvăluit cea mai gustoasă rețetă de jumări de porc.

Jumările fac parte dintre preparatele tradiționale fără care Crăciunului nu mai are același efect. Pentru a le prepara, gospodinele au nevoie de câteva ingrediente. Mai mult, ele pot fi mâncate cu fasole sau cu varză.

Pentru a găti jumări de porc, ai nevoie de slănină proaspătă fără șorici, sare și untură. Pentru început, trebuie să tai slănina bucăți, care se pun apoi într-o oală de fontă, încinsă anterior cu untură. Peste bucățile de slănină se adaugă apă și se lasă la prăjit până se rumenesc suficient. După ce s-au rumenit, se scot din oală și se așază pe un blat, unde se presează, pentru a ieși grăsimea lichidă care a rămas. La sfârșit, se adaugă sare după gust și se pot servi, potrivit Spynews.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sursă Youtube

Cea mai gustoasă rețetă de cârnați

Pe lângă jumări, gospodinele pot prepara cârnați de Pleșcoi. În general se folosește carne de oaie. Se poate amesteca și cu vită, dar este obligatoriu să păstrați anumite proporții. Nu puneți foarte multe condimente. Puteți însă să ajustați aroma după propriul gust.

Pentru a prepara faimoșii cârnați de Pleșcoi aveți nevoie de un kilogram de carne de oaie (este recomandată pulpa), 400 de grame de carne de vită (dacă alegeți să o folosiți), mațe de oaie curățate extrem de bine, o linguriță de ardei iute tocat, o lingură cimbru și o lingură de sare. Ideal este să folosiți doar carne de oaie dacă vreți un gust cât mai autentic. Dacă aceasta este prea grasă atunci o puteți combina cu carne de vită.

Carnea se spală și se toacă mărunt. Aceasta se amestecă apoi cu condimentele. Dacă nu vreți să fie foarte picanți puteți pune mai puțin ardei iute. La restul condimentelor ar fi bine să păstrați cantitatea recomandată. Dacă doriți o aromă mai puternică puteți adăuga puțin ienibahar, dar nu mai mult de o jumătate de linguriță. Trebuie să lași cârnații câteva zile la uscat.