Rețetă delicioasă de Noodles cu vită. Ai nevoie doar de câteva ingrediente pentru un deliciu

Rețetă delicioasă de Noodles cu vită. Ai nevoie doar de câteva ingrediente pentru un deliciuNoodles cu vită. Sursa foto iStock

Rețetă de Noodles cu vită. Noodles sunt printre cele mai populare preparate chinezești și pot fi gătite în foarte multe variante. Aceștia sunt foarte asemănători cu tăițeii și sunt foarte hrănitori. Primele mențiuni istorice ale noodles au fost identificate într-un dicționar din secolul III, găsit în China.

Când a apărut noodles în România

Și în Europa, forme de noodles au existat încă de la începutul Erei noastre, iar în țări precum Italia sau Germania, au apărut în bucătărie în secolele 13, respectiv 18. După revoluție, și în România au început să apară restaurante cu specific chinezesc, dar și noodles gata de preparat în supermarketuri.

Noodles cu vită

Noodles. Sursa foto iStock

Ingredientele necesare

Dacă vrei să îi răsfeți pe cei dragi cu niște noodles delicioși, poți încerca această rețetă. Ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 250 g carne vită
  • sos de soia
  • o ceapă
  • un ardei roșu
  • un morcov
  • un sfert de varză
  • noodles
  • ghimbir opțional
  • sare
  • piper

Rețetă de Noodles cu vită

Punem cele trei linguri de ulei de măsline în tigaie și lăsăm la încins. După ce vedem că s-a încins, adăugăm carnea de vită și călim la foc mediu pentru 10 minute. Ulterior vom pune morcovul, ardeiul, ceapa și varza tocată mărunt în tigaie. De asemenea, putem adăuga și ghimbir, dacă ne place.

Noodles

Noodles / Sursa foto iStock

Apoi, lăsăm și legumele la călit pentru încă 10 minute, timp în care amestecăm de câteva ori, ca să nu se lipească. După cele 10 minute le condimentăm bine și le mai lăsăm pentru încă 5 minute.

În acest timp punem tăițeii de orez la fiert și îi lăsăm în funcție de cât scrie pe ambajal. Îi scurgem de apă după ce s-au fiert și îi adaugăm în tigaie peste amestecul de carne și legume. Punem deasupra 3-4 linguri de sos de soia și amestecăm în continuare.

Lăsăm totul pe foc pentru încă 2-3 minute și gata. Putem adăuga pe deasupra susan. Acest preparat se poate mânca atât rece, cât și cald.

Ne puteți urmări și pe Google News