Rețetă de plăcintă cu aluat fraged. Ingredientul care o face specială

Rețetă de plăcintă cu aluat fraged. Ingredientul care o face specialăPlăcintă. Sursa foto: Pixabay

Gustul plăcintelor aburinde te trimite direct cu gândul la copilărie. Cu toate că sunt apreciate de toată lumea, pregătirea lor necesită timp. Pentru a ușura procesul, multe persoane folosesc foi din comerț. Iată cât de ușor îl poți pregăti în casă.

Plăcintă cu telemea și smântână

Fie că alegi să prepari o umplutură dulce sau optezi pentru telemea, plăcinta va avea un gust incredibil. Pentru a obține un aluat fraged și pufos, care se va modela extrem de ușor, cantitatea de unt adăugată trebuie să fie generoasă. Multe gospodine adaugă o lingură de untură în aluat, însă vei obține aceeași textură dacă alegi un sortiment de unt cu un procent mare de grăsime.

Ingrediente:

  • 450 grame de făină
  • 1 plic de drojdie uscată
  • 1 linguriță de zahăr
  • 200 ml lapte cald
  • 80 grame de unt
  • 1 vârf de sare
  • 500 g telemea
  • 200 g smântână
  • 1 ou

Mod de preparare

Începe prin a pregăti aluatul. Într-un bol mare, pune făina, zahărul, sarea și drojdia uscată. Adaugă treptat laptele și uleiul, amestecând până când consistența aluatului devine elastică. Acoperă-l cu un prosop curat și lasă-l să crească timp de 30-40 de minute.

Plăcinte

Plăcinte. Sursa foto: Dreamstime.com

Separat, amestecă brânza de vaci cu smântâna, oul, zahărul și un praf de sare. Dacă dorești o textură mai fină, poți folosi un blender pentru a o face mai cremoasă.

Plăcinte cu telemea și smântână

După ce aluatul a crescut, împarte-l în două părți egale. Întinde prima jumătate într-o foaie subțire și așeaz-o într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Pune umplutura de brânză uniform și acoperă cu cealaltă parte de aluat. Dacă optezi pentru foile din comerț, procesul va fi mai rapid, însa gustul obținut nu va fi același. Acestea se ung cu o cantitate mare de unt topit, iar apoi se rulează și se așează în tavă. 

Plăcinta se lasă timp de 30-40 de minute la temperatura de 190 de grade, iar apoi se scoate și se lasă la răcit.