Rețeta infailibilă de plăcintă cu carne a familiei regale britanice
- Iulia Moise
- 29 decembrie 2024, 08:59
Pe măsură ce Familia Regală se pregătește să se reunească pentru petrecerea anuală de Crăciun în doar câteva zile, bucătarii pot acum recrea propria rețetă de plăcintă cu carne a palatului înainte de ziua cea mare.
Rețeta de plăcintă cu carne adorată de Regele Charles
Cu Crăciunul la doar câteva zile distanță, bucătarii de la palat vor fi foarte ocupați pregătindu-se pentru prânzul anual de Crăciun al Regelui, complet cu toate garniturile.
Cu toate acestea, deși festinul extravagant care va hrăni familia regală extinsă poate fi puțin peste bugetul multora dintre noi, fanii regalității pot experimenta o parte din meniul regal urmând rețeta dovedită și testată a plăcintei cu carne, adorată chiar de regele Charles.
Preparată manual de o mică echipă de experți de la Palatul Buckingham, aceste delicii sunt produse cu drag în fiecare an - și în 2017.
Rețeta de plăcintă cu carne divulgată în 2017
Palatul a mers atât de departe încât a împărtășit rețeta cu lumea, pentru ca bucătarii pasionați să o recreeze acasă.
„Aluatul nu este ceva ce îi place să fie grăbit,” a fost de acord Chef de Partie, Victoria Scupham, pe care Kathryn a angajat-o să lucreze alături de ea, adăugând că „mâinile reci” ar fi, de asemenea, benefice pentru a lucra aluatul.
În acest Crăciun, fanii regalității pot savura propriile plăcinte cu carne aprobate de palat.
De Crăciunul acesta, fanii regalității pot savura propriile plăcinte cu carne aprobate de palat.
Cei doi erau responsabili pentru producerea a aproximativ 1200 de plăcinte cu carne în fiecare Crăciun, pentru a satisface atât funcțiile regale, cât și recepțiile festive de la diversele palate în perioada sărbătorilor.
Cu toate acestea, în ciuda volumului epic de muncă, cei doi au dezvăluit că era perfect realizabil, atâta timp cât planificau lucrurile din timp și rămâneau organizați.
Ingredientele de care ai nevoie pentru plăcinta cu carne
În plus față de rețeta tradițională de plăcintă cu carne detaliată mai jos, membrii familiei regale s-au bucurat și de câteva variante festive, inclusiv o versiune mai mică, decorată cu migdale feliate și unsă cu albușuri de ou și zahăr pudră.
- coajă și puțin suc de la 1 lămâie netratată;
- coajă și puțin suc de la 1 portocală netratată;
- 2 linguri de coniac;
- 1 lingură de porto;
- 1 lingură de rom;
- 1 lingură de sherry;
- 120g (1 cană) de tală;
- 160g (3/4 cană) sultane aurii;
- 100g (1/2 cană) stafide;
- 100g (1/2 cană) coajă mixtă;
- 100g (1/2 cană) stafide;
- 1/2 linguriță de nucșoară măcinată;
- 1/2 linguriță de scorțișoară măcinată;
- 1/2 linguriță de cuișoare măcinate;
- 160 (6oz) mere russet, curățate și rase;
- 500g (1lb 2 oz) aluat dulce.
Tavă de copt cu 12 găuri, antiaderentă, puțin adâncă / tavă pentru plăcinte cu carne 32 x 24 cm / 12,5 x 9"
tăietori ondulați sau simpli
Metoda de preparare a plăcintei cu carne
Puneți toate ingredientele uscate într-un bol mare de amestecare și amestecați.
Apoi adăugați toate lichidele și mărul ras și lăsați să se înmoaie timp de cel puțin o săptămână într-un borcan kilner de 1 kg așezat în frigider sau în cămară.
Preîncălziți cuptorul la 190° C (375° F, marca de gaz 5)
Întindeți aluatul dulce într-o foaie de aproximativ 2 până la 3 mm grosime, puneți-l pe o tavă și lăsați-l să se odihnească în frigider.
Odată ce s-a odihnit, tăiați părțile de sus și de jos pentru plăcintele cu umplutură folosind forme ondulate sau simple. (selecting sizes to fit your tin).
Puneți fundurile de plăcintă în tavă și înțepați-le cu un cuțit mic sau o furculiță pentru a preveni umflarea aluatului în timpul coacerii.
Decorarea festivă a plăcintei cu carne
Pune o linguriță de umplutură de fructe de casă în baza tartei și unge marginea aluatului cu ou pentru a permite capacelor să se lipească.
Puneți plăcintele cu carne în frigider pentru a se odihni încă 30 de minute, apoi adăugați un capac de aluat fiecărei plăcinte, uns cu ou și înțepat cu un mic orificiu în partea de sus pentru a permite aburului să iasă. Presară cu zahăr granulat.
Puneți tava de copt pe raftul din mijlocul cuptorului preîncălzit și coaceți plăcintele timp de aproximativ 15 minute, sau până când aluatul devine auriu și umplutura începe să fiarbă ușor.
Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească puțin înainte de a scoate plăcintele din tavă.
Presară plăcintele cu zahăr pudră și servește imediat.
Pentru a adăuga o atmosferă festivă, vârfurile plăcintelor cu umplutură de fructe uscate ar putea fi modelate cu un cutter în formă de stea sau poate un cutter în formă de crenguță de vâsc.