Rețetă de langoși umpluți cu brânză. Preparatul tradițional unguresc este o gustare perfectă pentru familia ta

Sursă foto: Dreasmtime.com

Langoșii umpluți cu brânză sunt foarte ușor de gătit și cu siguranță vor fi pe gustul familiei tale. Acest preparat este specific bucătăriei maghiare, dar este destul de întâlnit și în multe gospodării din România.

Langoșii umpluți cu brânză sunt un preparat foarte ușor de făcut și pot fi serviți chiar și ca fel principal. Chiar dacă este un preparat specific butăriei maghiare, langoșii sunt destul de întâlniți în zona Transilvaniei și Banatului. Pentru rețeta de langoși umpluți cu brânză vei avea nevoie de următoarele ingrediente

  • 500 de grame de făină pentru pâine,
  • 325 – 350 de mililitri de apă călduță,
  • 10 grame de sare fină,
  • patru grame de drojdie uscată sau 12 grame (½ de pachețel) de drojdie proaspătă,
  • 10 grame de zahăr,
  • ulei pentru prăjit și pentru uns planul de lucru
  • 120 de grame de brânză,
  • 30 de grame de cașcaval maturat.

Mod de preparare langoși umpluți cu brânză

Pentru început, trebuie să amesteci făina cu sarea fină într-un castron încăpător. În făina din castron vei face loc cu o lingură, în mijloc, pentru a adăuga patru grame de drojdie uscată peste care vei turna și 10 gramde de zahăr. În cazul în care folosești drojdie proaspătă, aceasta trebuia dizolvată în 100 de mililitri de apă călduță. Ulterior, o vei adăuga în amestecul de făină cu sare. Drojia și zahărul trebuie amestecate foarte bine și ulterior vei încorpora puțin câte puțin și făina.

Adaugă treptat și 100 de mililitri de apă căldută și amestecă până când vei obține o pastă care are compoziția aluatului de clătite. Castronul îl vei acoperi cu un șervețel și îl vei lăsa să stea timp de 15 minute. Restul de apă îl vei adăuga după sfertul de oră și vei amesteca constant cu o lingură de lemn. Atunci când aluatul începe să se formeze poți să începi să frămânți. Aluatul îl vei modela într-o bilă și îl vei lăsa în castron, acoperit cu un prosop de bucătărie.

Compoziția pentru langoși trebuie să stea la crescut, într-un loc călduț până când își va dubla volumul, aproximativ o oră. În timp ce aluatul este lăsat la crescut, poți să te ocupi de umplutura de brânză pentru langoși. Într-un castron vei amesteca 70 de grame de brânză grasă de vaci și 50 de grame de telemea sfărâmată peste care vei adăuga și 30 de grame de cașcacal ras. În acest amestec poate să fie adăugat și mărar tocat.

Modelarea langoșilor umpluți cu brânză

Aluatul dospit pentru langoși trebuie frământăt pentru ca bulele mari de aer din interior să fie eliminate. Ulterior, îl vei unge cu ulei și îl vei răsturna pe o suprafață bine unsă cu ulei. Aluatul îl vei aplatiza ușor cu palmele și îl vei porționa în opt bucăți egale. Fiecare bucată de aluat o vei întinde pe blatul de lucru până când vei obține un pătrat cu latura de aproximativ 25 de centimetri.

Pe o jumătate din aluat vei adăuga umplutura, iar cealaltă parte o vei plia peste cea cu brânză. Presează ușor marginile aluatului până când cele două straturi s-au prins între ele. Repetă acest proces și pentru celelalte bucăți. Toarnă aproximativ 500 de mililitri de ulei într-o tigaie și așteaptă până când se va încinge foarte bine.

Adaugă langoșii în uleiul încins la 180 de grade Celsius și lasă-i aproximatic un minut sau un minut jumătate pe fiecare parte. Langoșii umpluți cu brânză trebuie să devină aurii pe toată părțile. Atunci când sunt gata îi vei scoate pe șervețele absorbante de bucătărie pentru a elimina uleiul de la suprafață, potrivit Lauralaurentiu.ro.