Rețeta de cornuri cu nutella din aluat de foietaj este foarte simplu de făcut, dar gospodinele trebuie să se înarmeze cu răbdare. Croissante sunt perfecte pentru un mic dejun alături de familia ta,
Cornurile umplute cu nutella din aluta de foietaj sunt cu siguranță un preparat cu care îți vei surprinde întreaga familie. Pentru această rețetă vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
- 300 de grame de făină,
- 70 de grame de zahăr,
- un ou întreg,
- 20 de mililitri ulei de floarea soarelui,
- 12 grame de drojdie proaspătă sau patru grame de drojdie uscată,
- 125 mililitri de de lapte călduț,
- un plic de zahăr vanilat,
- coaja rasă de la o lămâie,
- un praf bun de sare,
- 150 de grame de unt cu 82% grăsime,
- 50 de grame de făină,
- 8 lingurițe de nutella,
- un gălbenuș,
- făină pentru presărat planul de lucru.
Mod de preparare cornuri cu nutella din aluat foietaj dospit
În cauzl în care alegi să folosești drojdie prospătă, va trebui să o freci foarte bine cu o linguriță de zahăr până când se lichefiază. Drojdia uscată trebuie doar amestecată cu aceeași cantitate de zahăr. Ulterior, vei dilua drojia și zahărul în jumătate din cantitatea de lapte călduț. Compoziția o vei lăsa să stea timp de 10-15 minute. În acest timp, amestecă într-un castron încăpător făina și sarea. Oul întreg, uleiul și restul de lapte călduț le vei omogeniza cu zahărul rămas și cu zahărul vanilat. Se adaugă amestecul de ou, lapte și zahăr, bine bătut, peste făină. Se adaugă și drojdia activată și coaja rasă de lămâie.
Aluatul îl vei frământa foarte bine până când nu o să mai fie licipios și destul de dens. Ulterior, vei lăsa aluatul într-un castron uns cu puțin ulei și îl vei acoperi cu un șervețel dublu. Aluatul trebuie să stea la dospit timp de 30 sau 40 de minute într-un loc cald. În acest timp, amestecă untul cu cele 50 de grame de făină. Folosește de o lingură sau o ustensilă de amestecat. Ulterior, modelează untul pe o hârtie de copt sub forma unui pătrat cu grosimea de 1 cm. Ambalează untul și lasă-l în frigider pentru a se întări bine.
Presară blatul de lucru cu făină. Aluatul dospit îl vei tăia în două jumătați, iar pe una dintre ele vei așeza untul pregătit anterior. Ulterior, vei adăuga și cealaltă parte de aluat peste jumătatea cu unt și vei suprapune marginile. Sigilează marginile aluatului până când toate laturile sunt suprapuse. Te poți ajuta de un sucitor. Lovește pachetul format cu sucitorul până când se subțiază și ajunge la trei sau patru centimetri grosime. Rulează cu ajutorul sucitorului pe deasupra aluatului până când vei obține un dreptunghi. Pe latura lungă a dreptunghiului vei plia aluatul în trei. Înfoliează pachetul cu folie alimentară și lasă-l la frigider timp de 25 de minute.
Cum trebuie pregătit aluatul pentru cornurile cu nutella
Aluatul îl vei așeza, din nou, pe blatul de lucru, după ce au trecut cele 25 de minute. Întinde pachetul în formă de triunghi și îl vei plia din nou în trei. Aluatul trebuie înfoliat și lăsat la frigider timp de 30 de minute. Procesul de întindere, pliere și înfoliere îl vei repeta încă o dată. Aluatul va sta de această dată timp de 40 sau 45 de minute la frigider. După ce cele 45 de minute au trecut, întinde aluatul pe planul de lucru presărat cu făină.
Foaia de aluat trebuie să fie dreptunghiulară și să aibă lățimea de 15-16 cm și lungimea de 45-48 cm. Grosimea aluatului întins trebuie să fie de aproximativ 6-8 mm. Folosește un cuțit foarte bine ascuțit pentru a tăia opt triunghiuri egale pe care le vei cresta puțin la bază. Pe fiecare triunghi vei pune câte o linguriță de nutella. Rulează triunghiurile de la bază spre vârf. Toate cornurile le vei așeza pe o tavă acoperită cu hârtie de copt.
Cornurile trebuie să stea destul de distanțate pentru că vor crește în cuptor. Acoperă cornurile cu un prosop de bucătărie și lasă-le să mai crească timp de 25-30 de minute. În acest timp, încălzește și fixează temperatura cuptorului la 200 de grade Celsius. Bate gălbenușul cu o linguriță de lapte și unge cornurule pe suprafață. Lasă cornurile în cuptor pentru a se coace timp de 25-30 de minute sau până când sunt rumenite pe deasupra. Ulterior, lasă-le să se răcorească. Cornurile cu nutella pot fi mâncate când sunt complet reci, potrivit Lauralaurentiu.ro.