Rețetă de conopidă murată. O garnitură gustoasă pentru la iarnă

Rețetă de conopidă murată. O garnitură gustoasă pentru la iarnăSursa foto: 126565030 © Jiri Hera | Dreamstime.com

Puteți prepara o rețetă simplă de conopidă murată. Aveți nevoie de câteva ingrediente pentru această garnitură ideală pentru zilele de iarnă. Este momentul să vă pregătiți de acum pentru masa de Crăciun.

Puteți prepara o rețetă simplă de conopidă murată. Nu se folosește oțet. Opțional, se pot adauga în borcane și alte legume, precum sfecla roșie sau ceapa. Fermentarea legumelor în saramură presupune dezvoltarea unor bacterii care se hrănesc cu zahărul din alimente. Acest proces produce substanțe care întăresc imunitatea și sprijină microflora intestinală. Conopida reduce și inflamația din organism și protejează împotriva cancerului.

Conopida murată conține probiotice. Medicii o recomandă în perioadele cu probleme digestive sau în perioada tratamentului cu antibiotice.

Pentru această garnitură aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • Conopidă
  • Morcov
  • Usturoi
  • Foi de dafin
  • Piper boabe
  • Sare neiodată

Rețetă de conopidă murată

  1. Într-o oală mare, se pune apă la încălzit, suficientă cât să umple toate Copregătite. La fiecare litru de apă se pune o lingură de sare neiodată.
  2. Apoi, buchețele de conopidă se pun în borcane, se adaugă morcov rondele, boabe de piper și căței. Nu uita de usturoi și de foile de dafin.
  3. La final se toarnă apa cu sare, apoi se capsează capacele. Conopida murată va fi gata în maxim 2 săptămâni, mult mai repede ca alte murături.
  4. Rețetă de conopidă murată. O garnitură gustoasă pentru la iarnă

    Sursa foto: 44405660 © Cristina Toth | Dreamstime.com

Mâncărică de conopidă prăjită

Puteți prepara și o mâncărică gustoasă de conopidă prăjită. Aceasta garnitură poate fi servită alături de carnea de pui. Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1 conopidă tăiată în buchețele (600 g)
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • 2 lingurițe de baharat / condimente indiene
  • 1 roșie mare
  • Suc de la o lămâie
  • 100 ml de tahini
  • 1 cățel de usturoi, zdrobit
  • 30 g de fistic fără coajă, tocat grosier
  • frunze de pătrunjel tocate mărunt
  • Piper și sare, după gust
  1. Preîncălziți cuptorul la 200 de grade. Puneți conopida tăiată într-o tavă de prăjit și adăugați 2 linguri de ulei de măsline, condimentele și un praf bun de sare.
  2. Se amestecă și se prăjește timp de 30- 35 de minute, până când este rumenită și fragedă. Între timp, radeți roșiile cu partea netedă a unei râșnițe de brânză deasupra unui castron de amestec.
  3. Adăugați sucul de la ½ lămâie, restul de ulei de măsline și un praf bun de sare. Acum trebuie să le amestecați.
  4. Adăugați tahini într-un bol de amestecare împreună cu usturoiul, restul de lămâie, 100 ml de apă și un vârf de cuțit de sare. Bateți împreună până când se omogenizează.
  5. Întindeți cea mai mare parte din dressingul tahini pe o farfurie și aranjați conopida deasupra. Se stropește cu dressingul de roșii și cu restul de dressing tahini. Împrăștiați fisticul, pătrunjelul și fulgii de piper.