Rețetă de budincă de cartofi și dovlecei rași. Este un preparat care nu lipsea de pe masa evreilor ortodocși

Sursa: https://www.bestrecipes.com.au/

Cei care au urmărit serialul Shtisel, de pe Netflix, au observat cu siguranță că una dintre mâncărurile de pe mesele evreilor ortodocși era kugelul. Este vorba de o budincă de cartofi și dovlecei foarte ușor de făcut. În plus, este și o rețetă de post.

Persoanele care au urmărit serialul Shtisel, de pe Netflix, au observat cu siguranță preparatele de pe mesele evreilor ortodocși. Printre acestea se numără și kugelul, o budincă din cartofi și dovlecei rași. Este foarte ușor de făcut și nici nu vei avea nevoie de foarte multe ingrediente. În plus, este o rețetă de post pe care trebuie să o încerci în această perioadă.

Pe lista ingredientele de care vei avea nevoie se află:

  • 1,4 – 1,5 kilograme cartofi pentru copt,
  • 400 grame de dovlecel,
  • 150 de grame de morcovi,
  • 250 grame ceapă,
  • 10 fire de ceapă verde,
  • cinci ouă de mărime medie,
  • 80 de grame de pesmet,
  • 60 mililitri de ulei,
  • o ligură rasă de sare,
  • o linguriță de piper proaspăt măcinat.

Mod de preparare budincă de cartofi și dovlecei rași

Pentru început trebuie să preîncălzești cuptorul la temperatura de 200 de grade Celsius, cu căldură jos și sus și fără ventilație. În timp ce cuptorul se încălzește, spală morcovii și cartofii. Ulterior, decojește legumele spălate. Dovleceul trebuie spălat, cepele decojite și tăiate în opt părți. Ceapa verde o vei tăia în bucăți de doi sau trei centimetri lungime. Morcovii, cartofii și dovlecelul trebuie date pe răzătoare și lăsa-te într-un castron. Peste bucățile de ceapă adaugă cele cinci ouă, sarea și piper. Amestecul creat trebuie mărunțit în jur de 30 de secunde într-un robot de bucătărie.

După ce vei avea pregătite toate elementele pentru rețetă, pune aproximativ o lingură și jumătate de ulei în tava pe care o vei băga în cuptor. Peste legumele din castron adaugă compoziția formată din ou, ceapă și condimente. Omogenizează compoziția și adaugă și restul cantității de ulei. Ulterior, adaugă pesmetul în castron și amestecă foarte bine toată compoziția.
Amestecul format toarnă-l în tava de cuptor și nivelează totul într-un stat uniform. Legumele trebuie să stea la cuptor timp de 55 de minute. Budinca trebuie să fie rumenită pe toate părțile după acest timp. Scoate tava din cuptor și las-o să se răcească preț de 10 minute. Ulterior, porționează budinca în dreptunghiuri. Preparatul poate fi servit atât cald, cât și rece, dar și alături de carne, potrivit Lauralaurentiu.ro.