După ce în urmă cu 10 zile, Polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța au reușit arestarea a 17 persoane care furau cereale, produse petroliere și fier vechi din vagoanele de cale ferată în zona Fetești, cel puțin 13 persoane din nordul județului Constanța sunt acum în atenția lor pentru furturi și braconaj. Polițiștii au efectuat, ieri 14 percheziții la Hârșova și Ciobanu, fiind ajutați de colegii de la Transporturi Maritime și de cîătre jandarmi.

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat în vederea confiscării un autoturism, 10 telefoane mobile, 75 de unelte de pescuit, în lungime totală de 6000 metri, 400 de kilograme de pește proaspăt de diferite specii, patru costume impermeabile din neopren, 1.000 de litri motorină, cinci ambarcațiuni confecționate artizanal, sumele de 22.500 de lei și 10.500 de euro. Valoarea totală a bunurilor confiscate este de aproape 100.000 de lei.

Braconierii pescuiesc peștele din Dunăre, cu unelte și ambarcațiuni neautorizate, și îl pun la vânzare stând pe marginea DN2A, între Hârșova și Giurgeni. Stau cu peștele la vedere sau își deschid larg brațele, însemnând că au pește de vânzare. Pe lângă braconaj, suspecții se ocupau și cu furturi de combustibil din navele care circulă pe Dunăre. În urma prezentării probelor, 10 persoane au fost reținute pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate, astăzi, Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârșova, cu propunere de arestare preventivă.

 

 

Te-ar putea interesa și: