Evenimentul Zilei > Actualitate > Restricțiile prelungite cu încă două săptămâni. Despre ce localități este vorba
Restricțiile prelungite cu încă două săptămâni. Despre ce localități este vorba

Restricțiile prelungite cu încă două săptămâni. Despre ce localități este vorba

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov a decis duminică, 6 decembrie, ca restricțiile pentru localităţile necarantinate din județul Ilfov să se prelungescă cu două săptămâni, până pe 20 decembrie.

Măsura a fost luată în condițiile în care rata de incidenţă cumulată a cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus este în continuare extrem de ridicată.

Astfel, barurile, restaurantele, sălile de cinema și de jocuri de noroc rămân închise. Măsura a fost luată pentru că rata de incidenţă cumulată a cazurilor de COVID-19 în ultimele 14 zile în judeţ a rămas foarte ridicată: 7,26 la mia de locuitori.

„Având în vedere că în judeţul Ilfov rata de incidenţă cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1.000 locuitori, respectiv 7,26/1.000 locuitori, pentru următoarele 14 zile, începând cu data de 6.12.2020 ora 20,00 şi până în data de 20.12.2020 ora 20,00, la nivelul judeţului Ilfov, pentru localităţile în care nu este instituită carantina zonală, se dispune: interzicerea activităţii cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor”, prevede hotărârea CJSU Ilfov de duminică, citată de Agerpres.

De asemenea, CJSU Ilfov a mai decis că activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unităţi.

CJSU a mai dispus interzicerea activităţii sălilor de jocuri de noroc, dar și a cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte.

„Pentru localităţile din judeţul Ilfov care în acest moment se află sub măsura de carantinare zonală instituită prin ordin al şefului DSU, la încetarea aplicabilităţii măsurii se pun în aplicare prevederile prezentei hotărâri”, a mai hotărât CJSU Ilfov în şedinţa de duminică.

Carantina a fost prelungită. la sfârșitul acestei săptămâni, cu şapte zile în mai multe localităţi din Ilfov: pentru Berceni şi Clinceni ordinele şefului DSU, Raed Arafat, au fost emise joi; pentru Bragadiru şi Chiajna vineri, iar pentru localitățile Corbeanca, Dobroeşti, Măgurele, Mogoşoaia, Otopeni şi Popeşti Leordeni sâmbătă, scrie Digi24.