Restricții dure în magazine. Încalci ultima regulă, iei amendă colosală. Un gest banal...

Restricții dure în magazine. Încalci ultima regulă, iei amendă colosală. Un gest banal...

Autoritățile din județul Argeș au decis că în contextul pandemiei de Covid-19 trebuie interzise coșurile de cumpărături de mână pentru că reprezintă un factor de risc.

Atenție la cumpărături! Noi restricții în magazine

Autoritățile din Argeș au instituit noi restricții în toate magazinele din județ. Motivarea acestei decizii constă în implementarea conduitei preventive din contextul pandemiei de Covid-19.

Aceștia au decis interzicerea coșului de cumpărături, dar recomandă și montarea unor panouri de plexiglas în magazinele în care se formează cozi la casele de marcat.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Ținând cont de numărul ridicat al cazurilor de infectări cu noul coronavirus, dar și de faptul că se apropie minivacanța de 1 decembrie și perioada sărbătorilor de iarnă, prefectul Emanuel Soare a stabilit, împreună cu reprezentanții operatorilor economici, să fie implementate mai multe măsuri de limitare a aglomerării și a riscului de transmitere a virusului SARS-CoV-2”, se arată în comunicat, relatează digi24.ro.

Amendă colosală pentru cei care încalcă restricțiile

Reprezentanți ai DSP Argeș, ai Poliției, Jandarmeriei și ai ISU Argeș s-au întâlnit cu prefectul Emanuel Soare pentru a discuta noile restricții.

„De comun acord, s-a stabilit să se renunțe la coșurile de cumpărături de mână, care reprezintă un factor de risc epidemiologic. În același timp, vor fi montate mai multe dispensere cu dezinfectant, pentru igienizarea mâinilor.

Angajații supermarketurilor și agenții de pază vor fi mai vigilenți și vor îndemna clienții să respecte normele de protecție sanitară – în special purtarea corectă a măștii și păstrarea distanței fizice. În caz de nevoie, va fi limitat accesul clienților în magazin. În același timp, instituțiile cu atribuții de control vor continua verificările, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală amenzile fiind între 500 și 2.500 lei.

Pentru evitarea aglomerării la casele de marcat, s-a stabilit să fie ținute deschise cât mai multe, în special la orele de vârf. De asemenea, în magazinele unde se formează cozi apropiate la casele de marcat, s-a recomandat instalarea unor panouri despărțitoare, de plexiglas.

Difuzarea de mesaje prin care se comunică normele de protecție în vigoare se va face mai des, iar retailerii vor încuraja comenzile la domiciliu (acolo unde astfel de servicii sunt disponibile)”, au precizat reprezentanți din cadrul prefecturii, conform sursei citate mai sus.