Evenimentul Zilei > Actualitate > Restricție dură. Utilizatorii de WhatsApp trebuie să cunoască noua reglementare
Restricție dură. Utilizatorii de WhatsApp trebuie să cunoască noua reglementare

Restricție dură. Utilizatorii de WhatsApp trebuie să cunoască noua reglementare

WhatsApp aplicația deținută de Facebook urmează să impună o nouă limită la transmiterea mesajelor, în încercarea de a încetini răspândirea de știri false, pe fondul panicii declanşate de COVID-19.

Astfel, de acum, dacă un utilizator primește un mesaj redirecționat frecvent, adică unul care a fost transmis de mai mult de cinci ori,  el va putea să-l trimită dosar pe un singur chat simultan. Practic, o cincime din limita anterioară de cinci chat-uri, impusă în 2019.

Concret, în loc de cinci persoane, respectivul mesaj îl putem trimite numai unei singură printr-un simplu „Send”.

Această schimbare nu va putea preveni răspândirea mesajelor cu conținut fals, pentru că mesajul poate fi trimis separat fiecărei persoane care dorim, însă acest impediment va încetini unele din cele mai virale mesaje de pe platformă, speră oficialii WhatsApp.

Unul dintre aceste mesaje false, care a prins mai ales în Marea Britanie, este cel cum că „pandemia de coronavirus are legătură cu 5G”, informează România TV.

 

„Am văzut o creștere a redirecționărilor, despre care utilizatorii cred că sunt copleșitoare și contribuie la diseminarea de informații false. Credem că este important să încetinim răspândirea acestor mesaje pentru a menține WhatsApp o platformă de conversații personale”, a transmis un purtător de cuvânt al WhatsApp, pe blogul firmei.

Din cauza criptării folosită de WhatsApp, nu se poate vedea din exterior conținutul mesajelor trimise pe această platformă, astfel că o moderare precum cea făcută de Facebook, cu oameni care verifică conținutul, este imposibilă.