Evenimentul Zilei > Social > Reporter la 10 ani, Filip Mailat. Mărturii de coșmar dintr-un tren, blocat pe Valea Prahovei
Reporter la 10 ani, Filip Mailat. Mărturii de coșmar dintr-un tren, blocat pe Valea Prahovei

Reporter la 10 ani, Filip Mailat. Mărturii de coșmar dintr-un tren, blocat pe Valea Prahovei

A fost unul dintre sutele de pasageri care au rămas blocați, miercuri, în trenurile ce nu s-au mișcat, vreme de aproape zece ore, pe magistrala 300 și a scris, pentru „Evenimentul zilei”, experiența trăită alături de alte câteva zeci de minori

După o scurtă vacanţă de Paşte, petrecută la bunici, miercuri, a venit vremea să mă întorc acasă, în Bucureşti. Din start, călătoria a început cu peripeţii. Am urcat în trenul IR 1746 de la Blaj, cu o întârziere de aproape 30 de minute. La Braşov, care se află pe la jumătatea drumului, am ajuns, la fel, cu întârziere. Braşovul e un oraş frumos, dar nu privit din tren, timp de 4 ore, din acelaşi loc. Bine măcar că am primit căldură. Primul şoc l-am avut atunci când vărul meu a găsit pe internet că avem întârziere 360 de minute. Uau! Asta însemna aproape încă un drum de la Blaj la Bucureşti.

La un moment dat, și-a făcut apariţia dl Naş. Parcă s-a jucat de-a v-aţi ascunselea cu noi. Atunci am aflat că sunt nişte copaci căzuţi pe linie şi că s-au rupt cablurile de curent. Apoi, am fost anunţaţi că CFR ne oferă o cană cu ceai gratuită, care se ridica de la casele de bilete din gară. A fost singura băutură permisă, iar singura sursă de apă a fost un chioşc, situat pe celălalt peron. Pe lângă aşteptarea infernală, afară era o vreme ploioasă şi prin geam curgea apă peste pasageri.

În tren se aflau cel puţin nouă bebeluşi care plângeau. Am aflat că încă trei trenuri așteptau. În fiecare dintre ele era câte un grup de copii care mergeau în tabără. Trenul a ajuns în Bucureşti la ora 0.30, adică după mai bine de 12 ore, pentru o distanţă de 374 de kilometri care, în mod normal, o străbăteam în cinci ore.

Trei magistrale CFR afectate de copaci căzuți

Din cauza arborilor căzuți, doborâți de vântul puternic, circulația feroviară a fost blocată, miercuri, pe trei magistrale în județele Brașov, Hunedoara și Buzău. Pe magistrala 300, care tranzitează Valea Prahovei, 12 trenuri de călători au fost blocate în gările Predeal şi Braşov, între orele 12.30 și 22.00. Și circulația feroviară pe magistrala 202 a fost oprită, între Petroșani și Simeria. Joi, pe magistrala 400, în judeţul Harghita, traficul feroviar a fost oprit, de două ori, între stațiile Tuşnad-Sat și Băile Tuşnad.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: