„Coroborând prevederile constituţionale cu cele legale, pentru că prin Constituţie nu există o asemenea obligaţie, nu Constituţia reglementează numirea şi revocarea şefului DNA, ci face trimitere la lege, deci în condiţiile legii numeşte şi revocă preşedintele din funcţii publice”, a declarat Renate Weber.

„Până ieri v-aş fi spus că în opinia mea, evident preşedintele nu este obligat, ci preşedintele face propria analiză şi la sfârşit dispune sau nu revocarea, pentru că textul de lege este foarte adevărat nu spune preşedintele poate să revoce (…).

"(…) Dacă mă întrebaţi pe mine ce va face preşedintele Iohannis, o să vă spun că în opinia mea nu o va revoca pe doamna Kovesi, o va lăsa să-şi ducă mandatul până la capăt şi că nimeni după această decizie de a nu revoca nu va ataca la CCR această decizie (…). Justificarea pe care o ofer nu este una de natură juridică, ci una de natură politică. Preşedintele însuşi a şi declarat deja că revocarea doamnei Kovesi nu este oportună politic”, a comentat europarlamentarul pentru RFI.

„Eu cred că multora din România până la urmă le convine să aibă cu cine să se bată şi când te baţi cu Laura Codruţa Kovesi, te poţi victimiza într-un mare fel, ca să zic aşa (…). Eu cred că de fapt prezenţa doamnei Kovesi în fruntea DNA este o situaţie care convine multora”, a mai spus Renate Weber.