"Remus Cernea și castanul – un clip foarte simpatic realizat de către cei de la WOWBIZ, cărora le mulțumesc. Iată cine este Captain Planet în lumea reală", a scris deputatul, astăzi, pe Facebook. 

Cernea declara vineri, că, în situația în care municipalitatea ar fi trimis echipa de muncitori pentru tăierea copacului, s-ar fi opus, protejând arborele cu corpul său.

"Dacă veneau să-l taie, m-aș fi opus fizic, aș fi stat în fața lor, aș fi încercat să protejez copacul cu corpul meu. Aș fi făcut tot ce pot fizic, cetățenesc, pentru că am conștiința faptului că tăierea acestui copac ar fi ilegală și, în fața unei ilegalități, te poți opune și cu forța", a spus Remus Cernea, în fața castanului.

În cele din urmă, reprezentanții administrației locale au renunțat să mai taie copacul.

"Mă aflu aici pentru a încerca să salvez acest castan împreună cu locuitorii din zonă, care s-au opus tăierii copacului. Este un castan impresionant, are peste 30 de ani și vina acestui copac este că a oferit oxigen, umbră, protecție. Dar, iată că, acum, vedem un magazin, cu o intrare care dă în acest copac și cei care au făcut magazinul ar fi dorit să îl taie, pentru că le optura cumva intrarea. Evident că ar fi fost un abuz, o ilegalitate, sancționată de legea 88/2014. Cred că trebuie să demonstrăm respect pentru mediu, pentru copaci, pentru spațiile verzi din orașe. Oricum, Constanța este un oraș văduvit de spații verzi, sunt foarte puține comparativ cu alte orașe din România și cu necesarul pentru cetățenii lui. Sunt bucuros că reprezentanții primăriei au venit și au confirmat că renunță să taie acest copac. Ca urmare a demersurilor cetățenilor din zonă, primăria nu dă curs solicitării făcute de proprietarul acestui magazin pentru a tăia copacul, ni s-a confirmat acum asta", a mai declarat deputatul Remus Cernea.