Evenimentul Zilei > EVZ Special > Remus Cernea. Atârnătorul verzuliu al „copilotului” Ponta
Remus Cernea. Atârnătorul verzuliu al „copilotului” Ponta

Remus Cernea. Atârnătorul verzuliu al „copilotului” Ponta

A dezvăluit că e heterosexual şi că are o relaţie. N-are timp de însurătoare. Are treabă la Guvern. Cine are nevoie de el?

Are plete, e rocker, nu crede în Dumnezeu şi la 30 şi ceva de ani a candidat la prezidenţiale. Unii l-au făcut satanist, alţii au zis că-i pederast. N-a muncit ca angajat o singură zi. S-a făcut din facultate preşedinte de oengeu sau de partid. S-a declarat împotriva icoanelor în şcoli şi a construirii Catedralei Neamului cu bani publici. A militat pe faţă pentru drepturile homosexualilor, dar afirmă că e heterosexual.
Deşi e o prezenţă constantă în media nimeni nu l-a imortalizat vrodată cu vreo fată la braţ. Se declară de culoare politică "verde", fără să fie legionar. Dar ecologiştii s-au lepădat de el repede!

Trage speranţă la o leafă de parlamentar. N-a putut să parvină de unul singur şi s-a aliat cu useleu’. Îl cheamă Remus Cernea şi, de două zile ,e consilier de stat la Guvern. O slugă verzulie a lui Victor Ponta!

Habar n-are ce salariu are

Joi a fost publicată în Monitorul Oficial numirea în funcţia de consilier de stat la Guvern, de către Victor Ponta, a lui Remus Cernea, pre­­­­­şe­dintele Mişcării Verzilor-Democraţi Agrarieni. În prima sa zi ca demnitar, Cernea n-a avut de muncă. "Mă voi ocupa de problemele de mediu şi relaţia cu societatea civilă", se ia în serios democrat-agrarianul cel verde. Habar n-are ce leafă va încasa: "N-am întrebat de salariu. Nu mă interesează, e o chestiune colaterală. Voi accepta indiferent de sumă!", se dă altruist Cernea.

La întrebarea unde a mai muncit, consilierul de stat e echivoc: "De trei ani sunt preşedinte de partid. Cheltuielile mele sunt acoperite din fondurile partidului şi din donaţii". Mai spune că e ajutat de prieteni şi familie. Ciorapii şi chiloţii tot partidul îi cumpără? "Chiloţii?", e contrariat consilierul premierului: "Io nu cost prea mult. Nu beau, nu fumez!". Apropo, cum stă cu femeile, că e tânăr şi becher? "Femei? Nu accept această întrebare că e uşor sexistă! Relaţiile dintre persoane sunt normale…, fumatul şi băutul sunt vicii". Evită orice răspuns clar la orice întrebare în domeniu: "E incompletă. Prezumţia întrebării e că sunt heterosexual! Întrebarea corectă e dacă am o relaţie". În final, cedează: "Da, am! Heterosexuală".
Cernea, un dop verde la nişa "eco" a copilotului Ponta

Cum se pupă convingerile "verzi" cu faptul că ministrul Agriculturii e omul lui Voiculescu ce numai ecologist nu e? Răspunde ca un politician hârşit: "Nu cred în poveştile că X e omul lui Y! Preşedintele unui partid are conştiinţă proprie", supraapreciază Cernea marioneta lui Voiculescu. Cum vede decizia premierului de a solicita SPP o maşina eco în comparaţie cu pasiunea "copilotului" pentru raliuri, unde maşinile sunt dintre cele mai poluante? Întrebarea îl năuceşte. Se uită în laptopul din faţă ca broasca la barieră: "E o distincţie între viaţa privată, unde Victor Ponta face acest sport extrem, şi altceva o decizie a premierului ce dă un semnal că guvernarea se «înverzeşte»“. Din iarnă, a tot atârnat de clanţele lui Ponta şi Antonescu. Parcă se scuză: "La USL am fost de trei ori şi la PSD de cinci pentru negocieri. Cre’ că suntem primul partid neparlamentar invitat la guvernare". Ponta a acoperit o nişă, pe care era descoperit! "Nu-i aşa! Daciana Sârbu a avut intevenţii pe mediu în Parlamentul European. În familia Ponta, ecologismul e asumat!". Atunci, de cine are nevoie de Cernea?

"N-am fost împotriva Catedralei Neamului, ci a cheltuirii banilor publici! De ce să fie folosiţi banii ateilor? Cre’ că sunt 200.000!"

Remus Cernea, liber-cugetător, botezat ortodox de părinţii atei

Zice că toată viaţa a fost un fel de şef. De partid sau de ONG. Proncipala sa ocupaţiune filozofică a fost protestul. Mai întâi cu Catedrala Neamului,
apoi cu icoanele din şcoli. Acum e consiler de stat

La 38 de ani stă cu părinţii. Nu se tunde!

Ce o să treacă în declaraţia de avere? "N-am case, maşini şi nici conturi mai mari de 5.000 de euro". Refuză să spună o sumă concretă: "Averile mele sunt morale, spirituale şi nu dau faliment. Declaraţia de avere nu are astfel de rubrici!". Remus Cernea a terminat filozofia.

Nici prin cap nu-i trece să se tundă. "E o alegere privată, ce ţine de înfăţişare!", se dă rotund demnitarul nonconformist. E cunoscut că, la 38 de ani, încă stă la ai lui. Se îmbujorează ca o fată mare: "Au fost perioade când n-am stat cu părinţii. Traseele de viaţă ale fiecăruia sunt diferite". Are gânduri de însurătoare? Cică, nu. "Muncesc aproape non-stop şi n-am timp să mă gândesc. Căsătoria presupune responsabilităţi speciale", filozofează demnitarul cu coadă de cal. Armata n-a făcut-o că se renunţase la stagiul militar obligatoriu. Zice că nu s-ar fi încorporat. "Eram student când s-a renunţat… Oricum, refuzam s-o fac! Aş fi invocat raţiuni de conştiinţă M-aş fi judecat cu statul!", se ambalează fostul candidat la preşedinţia ţării. Decretează: "Statul nu te poate obliga să înveţi să ucizi!". Dar să te aperi, poate?

Se visează parlamentar

A fost nelipsit de la "revoluţia" de astă iarnă. "Protestele au avut două faze. Cea mai energică, din primele zile când se striga «Jos Băsescu, jos Guvernul!». Apoi au apărut mesaje de genul: «PDL=USL= Mizerie». Protestele au fost puternice cât au avut un mesaj clar. Apoi, s-au diluat!". La interviu a venit cu sacou şi cămaşă neagră şi pe dedesubt un tricou pe care scria: "Think big, vote green!". Sloganul electoral al fostul său partid ce l-a dat afară. Cum a ajuns să lucreze pentru Ponta? Oportunism? "Partidul meu e într-o alianţă, suntem parteneri la guvernare! Nu sunt omul lui Ponta…". Câţi membri are Mişcarea sa? "30.000 pe hârtie, dar numa’ 150 mem­bri activi". El e singurul "partener" la guvernare. "Vom participa împreună la alegerile parlamentare. Pe locuri eligibile. Voi candida şi io la Parlament! "În principiu aş fi dispus să-mi asum o candidatură la prezidenţiale, da’ depinde când e". Visează cai verzi pe pereţi!

Putem ucide pentru hrană şi apărare!

În ce religie a fost botezat? "Nu-mi amintesc! Cred că ortodox. Părinţii sunt atei, iar io liber-cugetător!". Unii au zis că-i satanist. A băut sânge de cocoş negru noaptea în cimitir? "Oamenii ce nu înţeleg nişte lucruri recurg la invective! Eu apăr drepturile animalelor. Sunt împotriva cruzimii. Putem ucide doar pentru hrană şi apărare!". A fost unul dintre motivele ce l-au despărţit de Partidul Verde. "Garcea" declarase că avea două fixuri: icoanele din şcoli şi comunitatea gay: "Mihăescu a spus ce i s-a spus să spună. Nu era membru atunci. M-au exclus pe 18 septembrie, iar io demisionasem pe 17! Am răspuns doar la întrebări legate de icoanele din şcoli. Apăr neutralitatea şcolii faţă de religie şi drepturile minorităţilor!".
"România va fi cu adevărat liberă şi democratică atunci când va avea preşedinte o femeie romă, lesbiană şi atee pentru că atunci oamenii înseamnă că vor alege un preşedinte trecând peste prejudecăţile lor". Remus Cernea, consilier de stat în Guvernul lui Ponta

150 de membri activi

are Mişcarea Verzilor Democrat-Agrarieni. Cernea spune că la "parlamentare" va primi locuri eligibile…

Întâlnirea cu Salman Rushdie, autorul „Versetelor satanice”, l-a expus. Ignoranții l-au etichetat ca satanist. De fapt, a vrut doar un autograf

Publicat in categoriile: EVZ Special
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: