Evenimentul Zilei > Politica > Cum s-ar putea RELANSA cariera politică a lui Dragnea. Ion Cristoiu DEZVĂLUIE adevărata MIZĂ din celebrul dosar. „Va fi AMÂNARE”
Cum s-ar putea RELANSA cariera politică a lui Dragnea. Ion Cristoiu DEZVĂLUIE adevărata MIZĂ din celebrul dosar. „Va fi AMÂNARE”

Cum s-ar putea RELANSA cariera politică a lui Dragnea. Ion Cristoiu DEZVĂLUIE adevărata MIZĂ din celebrul dosar. „Va fi AMÂNARE”

Liderul PSD, Liviu Dragnea, așteaptă sentința din dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. După ultima amânare, decizia ar putea fi dată pe 21 iunie. Totuși, care sunt șansele ca această decizie să fie una dreaptă? La această întrebare a răspuns jurnalistul Ion Cristoiu.

Ziaristul Ion Cristoiu a vorbit despre o nouă amânare în dosarul lui Dragnea, în emisiunea „Ediție specială”, de la Antena 3, de duminică seară.

„Cred că va fi amânare pentru că judecătorii, și asta e o dovadă că nu există justiție independentă, orice decizie ar lua este cu mari efecte politice. Nu e bine democratic să transformi o chestiune de justiție într-un eveniment crucial.

După părerea mea, sentința aceasta este unul dintre cele mai mari evenimente. Avem două posibilități: una este achitarea, care înseamnă o resetare a vieții noastre politice – imaginați-vă un Liviu Dragnea achitat! Ați văzut ce avânt a luat Ponta, ce avânt a luat Călin Popescu Tăriceanu. Darămite el! În PSD se face liniște. Ponta începe să aibă mari probleme, pentru că oamenii nu vor mai pleca, din momentul în care PSD este resuscitat. Lui Dragnea i se dă o șansă să fie aproape realeas”, a spus jurnalistul Ion Cristoiu.

Reamintim că, în urmă cu câteva zile, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a amânat, pentru 21 iunie, pronunţarea sentinţei în dosarul „DGASPC Teleorman”, în care este judecat Dragnea, pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman. Procurorii au cerut 7 ani și 6 luni de închisoare pentru Dragnea, dar și anularea pedepsei din dosarul „Referendumului”.

Potrivit DNA, „în perioada iulie 2006 – decembrie 2012, Dragnea Nicolae Liviu, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, respectiv de preşedinte al organizaţiei judeţene a unui partid politic, cu intenţie, a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea, la acea vreme director executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman să îşi încalce atribuţiile de serviciu prin menţinerea în funcţie şi implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiaşi instituţii.

În realitate cele două persoane şi-au desfăşurat activitatea la sediul organizaţiei judeţene Teleorman a partidului politic al cărui preşedinte era suspectul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urmă”.