Presa internațională scrie că, urmare a presiunilor exercitate de Prințul Charles, fiul cel mare și  moștenitorul tronului, Elisabeta a II-a l-a pedepsit pe Andrew, duce de York și fratele cel mic al lui Charles. ABC notează că, urmare a implicării lui Andrew în scandalul Epstein, regina Elisabteta a II-a a decis să nu-i mai serbeze ziua de naștere! În februarie 2020, ducele de York va împlini 60 de ani.

La nașterea celui de-al treilea fiu al Reginei Elisabeta a II-a, avioanele RAF au survolat Londra, iar mii de oameni, adunați în faţa Palatului Buckingham, au salutat vestea cu urale. Acum, pentru prima dată, Regina a decis anularea tuturor ceremoniilor oficiale care vizează ziua de naștere a lui Andrew. Și asta  la doar o săptămână după ce l-a privat pe fiul său de orice îndatorire publică, un șut care-l scoate, practic, în afara Casei Regale.

Culmea este că Andrew a fost întotdeauna fiul preferat al Reginei Elisabeta a II-a, punctează presa internațională. De dragul său, suverana Marii Britanii i-a trecut cu vederea scandalurile financiare, dar mai ales sexuale pe care le-a provocat. Însă, se pare că prietenia cu omul de afaceri Jeffrey Epstein – condamnat pentru viol, pedofilie şi trafic de minori şi găsit mort în celula închisorii – îi va aduce excomunicarea din Casa Regală. Andrew este acuzat că a avut o relație cu adolescentă de 17 ani, în 2001!