„Ca o precauție și din motive practice în circumstanțele actuale, se fac modificări la angajamentele Reginei în săptămânile următoare”, se arată într-un comunicat.

Regina a anulat vizitele în zona Camden din Londra și în Cheshire, în nord-vestul Angliei. „În consultare cu instituţiile medicale și Guvern, viitoarele vizite ale Majestății Sale în Cheshire și Camden vor fi reprogramate”, a spus Palatul.

De asemenea, prințul Charles, moștenitor al tronului britanic, și soția sa, Camilla, au anulat un tur oficial în Bosnia, Cipru și Iordania, după sfatul guvernului britanic, a declarat un purtător de cuvânt al cuplului regal.

Anunțul vine în condițiile în care Departamentul de Sănătate și Asistență Socială a dezvăluit numărul de cazuri de coronavirus a crescut până la 798  astăzi, iar numărul mortilor a rămas la 10.

În Europa, regele Spaniei Felipe  și regina Letizia au fost testaţi de coronavirus, după ce ministrul  Irene Montero a fost diagnosticată cu virusul mortal. Regele și regina  au participat la un eveniment alături de Irene Montero.

Astăzi, palatul regal al Spaniei a declarat că testele au venit negative, dar regina Letizia va continua să facă controale de temperatură.

Regele Norvegiei Harald și regina Sonja au fost introduşi în carantină ca măsură de precauție și toate evenimentele regale au fost anulate până în aprilie, potrivit celor relatate de express.