Regina ar putea să renunţe la puterile sale în favoarea fiului şi a mostenitorului său, este anunțul șoc venit din sânul Casei Regale a Marii Britanii. 
Cronicarul regal, Phil Dampier, a precizat că acest lucru o să se întâmple, cel mai probabil, când Regina o să împlinească 95 de ani.
Elisabeta a II-a este pe tron de 66 de ani, cel mai longeviv monarh britanic pe care Regatul Unit l-a avut vreodată. Aceasta reprezintă un personaj iubit nu numai în Marea Britanie, ci şi în străinătate.
În timp ce monarhul declară că slujba sa este o datorie de onoare pe tot parcursul vieţii şi nu va abdica niciodată, cronicarul regal, Phil Dampier a sugerat că regina îşi va transfera o mare parte dintre puteri în sarcina prinţului Charles în următorii doi ani. Vorbind la „The Royal Box”, Dampier a spus : „Se vorbeşte că atunci când va împlini 95 de ani, ea poate înceta activitatea, eventual prin aplicarea Legii Regenţei”.

Ea va fi în continuare regină, dar prinţul Charles va prelua în fapt majoritatea îndatoririlor. Actele Regenţei reprezintă o serie de legi care reglementează procesul de stabilire a regenţei în cazul în care monarhul nu mai e în stare să-şi îndeplinească îndatoririle. Ultima regenţă din Marea Britanie a avut loc între anii 1811 şi 1820, când viitorului rege, George al IV-lea, i-au fost date toate puterile tatălui său, în timp ce acesta, George al III-lea, era bolnav.

Cea mai recentă legislaţie în această speţă, a fost elaborată în 1937 pentru a stabili procedurile pentru o regenţă în cazul în care prinţesa pe atunci, Elisabeta, ar fi urcat pe tron minoră fiind. În timp ce discuţiile despre renunţarea la toate, sau la o parte dintre puteri şi transferarea lor către Prinţul de Wales, erau respinse în trecut, Charles a luat din ce în ce mai multe atribuţiuni de la mama sa. Dampier a continuat: ”Charles începe deja să facă acest lucru, fiind la deschiderea lucrărilor Parlamentului şi la conferinţele Commonwealthului.
Conform Actului de Regenţă din 1937, cel puţin trei persoane, inclusiv prinţul Philip, cancelarul şi preşedintele Camerei Comunelor ar trebui să vină cu dovezi clare, dovedite, ”că suveranul, pentru o perioadă determinată, nu este disponibil pentru îndeplinirea sarcinilor şi funcţiei sale.
În timp ce prinţul Charles va prelua rolurile îndeplinite de suveran, ducele de Edinburgh, soţul acesteia, ar prelua un rol de gardian al reginei. Cronicarul regal spune că regina Elisabeta a avut întâlniri private cu fiul său pentru a discuta probleme Statului. În aprilie, o sursă regală a declarat pentru Daily Star că monarhul intenţionează să declanşeze efectele Actului de Regenţă după ce va împlini  95 de ani,în aprilie 2021.
Schimbările au început deja, deşi sunt mici, dar vor urma curând  multe şi mai importante. Majestatea sa, însă, nu va abdica niciodată, ea va fi pe tron până la ultima sa suflare, potrivit Express.

Te-ar putea interesa și: