Evenimentul Zilei > Social > Regele Mihai împlinește astăzi 95 de ani
Regele Mihai împlinește astăzi 95 de ani

Regele Mihai împlinește astăzi 95 de ani

La 25 octombrie 1921 s-a născut cel care avea să devină regele Mihai I al României. Astăzi, Majestatea Sa împlinește 95 de ani. Regele Mihai nu este în țară, dar Familia Regală a pregătit multe evenimente pentru acest moment special.

 La Castelul Pelișor poate fi vizitată emoționanta expoziție de fotografie „Regele Mihai, o copilărie fericită”. Sunt imagini inedite din copilăria regelui Mihai, care provin din trei colecţii importante: colecţia de familie a cunoscutului fotoreporter interbelic Iosif Berman, arhiva Casei Regale şi Biblioteca Academiei Române.

Vizită

Regele Mihai sărbătorește ziua de naștere fără regina Ana, care a plecat dintre noi la începutul lunii august anul acesta, dar Majestatea Sa nu va fi singur: la reşedinţa privată din Elveţia vor fi prezente Alteţele Lor Regale Principesele Elena şi Sofia. Astăzi, de la ora 18.00, va fi un Concert de gală la Ateneul Român, în prezența Altețelor Lor Regale Principesa Moștenitoare și Principele Radu. Este cea de a noua ediţie a concertului anual de binefacere organizat de Fundaţia Principesa Margareta a României.

Și tot astăzi, de la ora 23.05, va fi pusă pe calea undelor, în premieră, piesa de teatru într-un act „Alegerea”, scrisă la Versoix în anul 1960 de Regele Mihai I şi Regina Ana, realizată de Teatrul Naţional Radiofonic. Evenimentele aniversare continuă până pe 28 octombrie