Evenimentul ZileiActualitateRegele MIHAI, la 90 de ani de când a devenit “Cap al Statului”

Regele MIHAI, la 90 de ani de când a devenit “Cap al Statului”

Regele MIHAI, la 90 de ani de când a devenit “Cap al Statului”
Cu ocazia împlinirii a 90 de ani de la proclamarea majestăţii sale Regele Mihai I ca rege al României Casa Regală organizează astăzi, la Castelul Peleş, o ceremonie aniversară.

Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare Margareta, Custodele Coroanei române, va găzdui, la Castelul Peleș, la ora 17.30, o ceremonie de aniversare a 90 de ani de la proclamarea Regelui Mihai I, la 20 iulie 1927. Vor fi prezenți la eveniment Principele Radu și Principesa Maria.
Ceremonia va avea loc în Holul de Onoare și va reuni reprezentanți ai instituțiilor statului, ai Bisericii Ortodoxe Române, ai Corpului Diplomatic, ai organizațiilor cu patronaj regal, personalități ale societății civile. 

La 20 iulie 2017 se împlinesc nouă decenii de când România a pierdut suveranul ei unificator, Regele Ferdinand I. În aceeași zi, Majestatea Sa Regele Mihai I al României a succedat în funcţia supremă în stat, aceea de “Cap al Statului”, aşa cum o denumea Constituţia din 1923.
Evenimentul va fi precedat de lansarea cărţii "Album, povestea Castelului Peleş", scrisă de alteţa sa regală principele Radu.

Lansarea va avea loc în sala de muzică a castelului se va încheia cu o sesiune de autografe.

 


Accesează: