Evenimentul Zilei > Politica > Regata Mării Negre, cel mai grandios eveniment organizat în ultimii 25 de ani la Constanţa
Regata Mării Negre, cel mai grandios eveniment organizat în ultimii 25 de ani la Constanţa

Regata Mării Negre, cel mai grandios eveniment organizat în ultimii 25 de ani la Constanţa

Peste 115 000 de persoane au vizitat în cele trei zile ale Regatei Mării Negre cele mai mari veliere din lume acostate în Terminalul de Pasageri al portului Constanţa. Potrivit coordonatorilor britanici ai evenimentului, Constanţa, care a fost ultimul punct al traseului regatei, a avut cea mai bună organizare din cele patru porturi de escală a ambarcaţiunilor cu pânze.

Regata Marilor Velierele organizată pentru prima dată în Marea Neagră s-a încheiat noaptea trecută cu un spectaculos foc de artificii care a luminat cerul Constanţei. Cele 13 veliere din România, Bulgaria, Rusia, Malta, Marea Britanie, Spania, Turcia, participante la regată îşi vor lua în acestă după amiază rămas bun printr-o paradă de-a lungul ţărmului mării, cu pânzele deschise. Reprezentanţii Sail Training Internaţional din Marea Britanie, coordonatori ai regatei, au recunoscut că escala în portul Constanţa, ultimul punct de pe traseul Varna, Soci, Novorosiisk, a fost „excelent” organizată. 

Peste 300 de persoane au fost implicate în organizarea regatei din portul Constanţa, între care voluntari Navigator Yacht Club România, Administraţia Portului Constanţa, voluntari Vega. În acest fel, atât cei peste 1000 de membri din peste 20 de naţionalităţi ai echiajelor ambarcaţiunilor cu pânze, cât şi cei peste 115.000 de vizitatori să se poată bucura de evenimentele organizate în port şi în oraş. Prin amploarea sa, Regata Mării Negre este considerată astfel cel mai mare eveniment organizat în ultimii 25 de ani la Constanţa. 

Preşedintele Navigator Yacht Club, Gabriel Comănescu, organizator al evenimentului pe partea română, a declarat astăzi dimineaţă, într-o conferinţă de presă, că cheltuielile au depăşit 500.000 de euro, sumă strânsă din contribuţia sponsorilor. El este hotărât să aducă Regata Mării Negre la Constanţa şi în 2015. „Am văzut cu această ocazie o altă faţă a Constanţei, un oraş frumos, un oraş în care parcă a răsărit lumina” a încheiat Gabriel Comănescu.